Početna Ekonomija NAJVEĆI IZVOZNIK U REGIONU S GUBITKOM OD 2 MILIONA EURA

NAJVEĆI IZVOZNIK U REGIONU S GUBITKOM OD 2 MILIONA EURA

0

brodogradiliste 2712Iako su u Jadranskom Brodogradilištu Bijela remontovali ove godine čak 76 brodova, završiće godinu s gubitkom od 2 miliona eura. Kriza u brodoremontu traje već 4 godine, ali za razliku od drugih u svijetu, bijelsko Brodogradilište nije pred bankrotom. Ne dobija finansaijsku pomoć ni iz EU, niti od države, kao što je to slučaj sa kompanijama u Danskoj ili Hrvatskoj. Ovo se čulo danas za tradicionalnom godišnjem pressu menadžmenta Brodogradilišta.
Iako čak 95 odsto prihoda ostvaruje sa ino tržišta i najveći je izvoznik u regionu Jadransko Brodogradilište Bijela trpi zbog finansijskog posrnuća svojih klijenata. Dosta je brodarskih kompanija bankrotiralo, a vozarine i dalje padaju. Čak 40 odsto svjetske flote je izrezano u staro gvožđe. Zato će po riječima predsjednika Odbora direktora Stanka Zlokovića biti neminovan minus u poslovanju na kraju godine od 2 miliona eura. stanko zlokovic2– Kolika je dubina krize govori i sljedeći podatak. Ove godine smo remontovali 76 brodova. Broj brodova je ostao skoro isti kao lani, ali na žalost, obim radova na brodoviam je pao. S jedne strane su i pale cijene, a s druge brodovlasnici remontuju samo ono što je nužno.Prihod je prepoljovljen u odnosu na 2008. godnu kada je projesčan remont bio 350 hiljada eura po brodu, ove samo 120 hiljada – ističe Sranko Zloković.
Ipak, troškovi su svedeni na najmanju moguću mjeru, a nije izgubljen niti jedan partner. Konačno i američka naftna platforma isplovljava za Teksas. Za više od dvije godine ležarine i za remonta zarađeno je 2,1 milion eura.
Ovdje pokušavaju da izađu na tržište čeličnih konstrukcija, da obezbjede poslove u remontu putničkih brodova i jahti.
– Imali smo početne korake u tim poslovima, ali smo očekivali i brzo formiranje zajedičke firme sa Porto Montengrom. Međitim u sveopštoj krizi ni „Adriatic marans”ne uspjeva da dođe do pogodog partnera za gradnju pogona za remont jahti i megajahti – kaže Zloković.
petar tusupOn podsjeća da je grit spakovan i spreman za izvoz, a to je bio uslov da se oslobodi lokacija uz obalu za novi pogon. Osim toga sada se odmah nakon pjeskarenja i prije farbanja broda grit uklanja i ne predstavlja opasan otpad.
U Bijeloj je zaspoleno 520 radnika sa prosjekom plata 570 eura. Nastaviće sa smanjenjem troškova i neproduktovnim zaposlenimim. Pojavili su se i potencijalni invetsiotori koji bi da kupe većinski paket akcija, ali tek u februaru iduće godine biće završena analiza ponuda.

Ovdje tek 2014. očekuju početak izlaska iz krize, ali ohrabruje što će ipak januar iduće početi s obimnim poslom na tri broda, s tri nove kompanije:
– To su brodovi italijanske kompanije MSC, ruske MARC Petrol i MCT iz Švajcarske, na kojima se očekuje obiman posao – potvrdio je izvršni direktor, Petar Tušup.platforma

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code