NAJVIŠE ŽALBI TURISTA U HERCEG NOVOM

NAJVIŠE ŽALBI TURISTA U HERCEG NOVOM

153
0
Podijeli

herceg novi trgU Montenegro Call centru Nacionalne turističke organizacije od sredine jula do 5. avgusta bilježe 1.509 poziva, od kojih se najveći broj poziva, 921, odnosio na pružanje turističkih informacija.
Turisti su se interesovali o smještajnim kapacitetima, turističkim izletima, zatim o proceduri naplate boravišne takse i prijavi boravka ili servisnim informacijama poput stanja na putevima i vremenskim prilikama, redu vožnje u drumskom i avio saobraćaju.
Zabilježena je 561 pritužba i 34 pohvale – kaže za naš radio saradnica u Call centru, Nikolina Radulj i ističe da je riječ o rekordnom broju poziva u proteklih 5 godina. Prema njenim riječima i žalbe i pohvale uglavnom su iste kao i proteklih mjeseci tokom sezone. Najviše žalbi zabilježeno je u Herceg Novom – 167.
„Pritužbe su se najviše odnosile na dilere smještaja, buku iz ugostiteljskih objekata, ali i na nepravilnosti na plažama kao što su nepoštovanje pravila 50-50, cijene mobilijara i konzumacija. Pored toga, evidentirane su primjedbe i na gužve u saobraćaju, neizdavanje fiskalnih računa i odlaganje komunalnog otpada pored puta” – navodi Radulj.
Po broju pritužbi iza Herceg Novog slijedi metropola crnogorskog turizma, Budva sa 152, Tivat sa 34 a onda i Kotor sa 28.
I pored svih problema uz koje teče i ova sezona, čini se da prema podacima Call centra, generalno ovo je kvalitetenija sezona. U prilog tome govori i podatak o smanjenom broju žalbi koji se odnose na jedan od najvećih problema, buku, posebno iz ugostiteljskih objekata, koji je manji za 33,54%. Od 15. jula do 5. avgusta zabilježeno je ukupno 105 žalbi na ovaj problem, a u istom periodu prošle godine pritužbi je bilo 158.
U odnosu na isti period prošle godine smanjene su za 38,23% i pritužbe u vezi sa nepoštovanjem propisa o zauzetosti plaže mobilijarom (pravilo 50/50).
Pohvale su se čule na veliki broj kulturno-zabavnih događaja u zemlji, kao što su Refresh festival”, „After beach parties” duž cijelog primorja, koncert Dragoljuba Đuričića – „Cucka jeka”, „Guitar art summer festa” u Herceg Novom, cetinjskog „Royal music festivala”….

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code