NAKON 7 MJESECI, U ROKU, ZAVRŠEN KOLEKTOR I MREŽA MUO-STOLIV

NAKON 7 MJESECI, U ROKU, ZAVRŠEN KOLEKTOR I MREŽA MUO-STOLIV

157
0
Podijeli

vasilije sevaljevicSvečano otvaranje priobalnog puta Peluzica – Muo – Prčanj – Stoliv, koji je posljednjih mjeseci bio neprohodan zbog izgradnje komunalne infrastrukture, zakazano je za sjutra u 10 h ispred hotela Splendido. Ovo je potvrdio je za naš radio koordinator projekta, Vasilije Ševaljević, iz kotorksog JP „Vodovod i kanalizacija”, koje je investitor. Svečanosti povodom zavšetka važnog infrastrukturnog poduhvata za Kotor, će prisustvovati i ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.
Kako nam je rekao Ševaljević, radovi su trajali 7 mjeseci, izvedeni u veoma nepovoljnim uslovima na zahtjevnoj lokaciji, ali kvalitetno i stručno.

„Ispoštovani su rokovi, iako je bilo realno očekivati da će izvođač, užičko “Jedinstvo”, zbog vremenskih prilika i kašnjenja prilikom početka izvođenja radova – probiti rokove, to se ipak nije dogodilo”.
Žitelji od Mua do Glavatog dobili su primarni priobalni kolektor i sekundarnu mrežu u bočnim ulicama tj. mogućnost priključenja na kanalizacioni sistem koji je vezan sa centralnim kanalizacionim sistemom Kotora, čime se otpadne vode distribuiraju na otvoreno more, na buduću fabriku za preradu otpadnih voda. Nju će zajednički raditi opštine Kotor i Tivat.
“Mještani su dobili novu vodovodnu mrežu. Nakon izvođenja radova sanirani su neki potporni zidovi, pri kraju je i sanacija priključnih puteva. Bio je ovo jedan impozantan zahvat na dijelu koji je najgušće naseljen tako da je kotorski zaliv tim „prstenom” obuhvaćen 70-75 %”.
Vrijednost radova na kolektoru i mreži iznosila je 1.690, 000 eura bez pdv-a. Kad je riječ o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, u toku je izbor izvođača. Radovi bi trebalo da počnu na jesen.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code