NAKON EPCG I HERCEGNOVSKI “VODOVOD” “UZEO MAKAZE” I DUŽNICIMA ISKLJUČUJE VODU

NAKON EPCG I HERCEGNOVSKI “VODOVOD” “UZEO MAKAZE” I DUŽNICIMA ISKLJUČUJE VODU

142
0
Podijeli

Ukoliko potrošači vode u Herceg Novom do 4. aprila ne izmire račune za vodu D.O.O. „Vodovod i kanalizacija” će im zavrnuti slavine.

Riječ je o privrednim preduzećima koji duguju veće iznose i kojima će biti poslate opomene pred isključenje. Oni će morati da izmire ukupno dugovanje do 4. aprila, bez mogućnosti reprograma duga.
Na ovakvu odluku u Odboru direktora D.O.O. “Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi odlučili su se nakon isključenja postrojenja ovog preduzeća sa elektro mreže zbog neizmirenog duga za električnu energiju. Istu mjeru kao EPCG koriste za namirivanjem sopstvenih dugovanja.
Na sajtu ovog preduzeća postavljena je lista sa 42 privredna dužnika, koji ukupno duguju oko 200.000 eura.
Među najvećima su hotel Plaža, sa 82.758, zatim Jadransko brodogradilište Bijela sa 28.174 eura, pekara Aleksandrija 37.966, Opšta bolnica Meljine sa 28.474, kao i JU RCUD Regionlni centar 13.425 eura.
Nakon jučerašnjeg sastanka sa čelnicima EPCG i predsjednika opštine, Dejana Mandića, kao i prve uplate od 50 hiljada eura od 815 hiljada na račun EPCG, vodosnabdijevanje u gradu je normalizovano. Ponovo su priključene četiri pumpe za vodu na elektro mrežu.
Naredne sedmice prema dogovoru treba da bude uplaćena ista suma.
Zanimljivo je da iz „Vodovoda” ne daju mogućnost otplate duga za vodu u rate, što je njima EPCG omogućavala i prije nego što je bila prinuđena da isključi pumpe. Osim toga, da li će zaista „uzeti makaze” i isključiti s mreže Opštu privatnu bolnicu Meljine i ugroziti zdravlje pacijenata?

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code