Početna Oko nas Tivat Nakon sedam sati pronađen izgubljeni ruski državljanin u Tivtu

Nakon sedam sati pronađen izgubljeni ruski državljanin u Tivtu

0

Potraga za ruskim državljaninom A.S. koja je trajala čitavu noć okončana je uspješno u bespuću iznad Gornje Lastve u akciji u kojoj je učestvovalo 13 pripadnika Službe zaštite i spasavanja Tivat.

Nakon sedam sati pretrage, spasioci SZS Tivat jutros oko 4.30 časova uspjeli su da se probiju do ruskog državljanina koji se izgubio na potpuno nepristupačnom terenu, saopšteno je iz Opštine Tivat:

„Ovo je najteža akcija spasavanja na teritoriji Tivta, a dio puta se prelazio puzanjem. Otežavajuća okolnost bila je što čovjeka nijesmo mogli locirati putem GPS-a. Lociran je oko 3 časa uz pomoć službe Aerodroma Tivat. Okvirna lokacija nam je odmah dojavljena, a gotovo dva časa kasnije stigli smo do njega“, saopštio je načelnik SZS, Zoran Barbić.

Ruski državljanin je najprije kontaktirao broj za hitne pozive 112 i sa dežurnim službenikom i spasiocima na terenu komunicirao cijelo vrijeme.

Barbić je naveo da im je poziv za intervenciju upućen oko 22 časa te da su odmah krenuli u akciju. Oko 6.30 h stigli su ispred Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code