Nakon sezone za nove semafore i signalizaciju 90 hiljada eura

Nakon sezone za nove semafore i signalizaciju 90 hiljada eura

14
Podijeli

semaforHerceg Novi bi nakon završetka turističke sezone trebalo da dobije nove semafore i saobraćajnu signalizaciju koji će biti instalirani na 4 lokacije u gradu. Time će konačno biti riješen dugogodišnji problem sa često nefunkcionalnim jedinim semaforom na Toploj, a nove saobraćajne table  ukazivaće putnicima gdje tačno vodi koji putni pravac. Ukoliko ne bude bilo problema sa tenderskom dokumentacijom, kao ni žalbi za izbor izvođača, radolvi bi trebalo da počnu početkom oktobra, kako bi do Dana opštine, 28. oktobra, sve bilo u funkciji.

Novi semafori biće postavljeni na Toploj – na mjestu sadašnjih, a signalizacija u Meljinama na kružnom toku, u Sutorini kod Njivičkog puta i u Kamenarima na mjestu starog policijskog punkta, potvrdio je Radiju Jadran, načelnik Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić:

Picerija i restoran

– Jedna tabla će biti u Sutorini prije Čeprnjića krivine – velika tabla sa saobraćajnim znacima, na Toploj idu dva velika portala sa najmodernijim semaforima kojima će biti upravljano GPS-om, imaće senzore kretanja, tako da kad se god dogodi gužva na jednom, pali se drugo svjetlo. Ako je velika gužva držaće otvorenim jedan dio saobraćaja, dok se ne isprazni traka. Nećemo više morati da gasimo semafore, jer ćemo imati prave moderne semafore, pojasnio je Peulić.

Na njima će biti i pokazivači smjera. U Meljinama će biti tri konzole koje će pokazivati smjer kretanja, jer to do sada nije bilo, pa su se ljudi „gubili“, ulazili u centar grada, išli preko Savine za Bosnu i slično, pošto je postojeća signalizacija loša, dodaje naš sagovornik:

Zbog toga će na kružnom toku biti postavljene tri konzole: od strane Igalo – Herceg Novi, kad se dolazi iz Meljina i iz Trebinja ka Herceg Novom. Uz to, na Kamenarima će biri postavljena jedna koja će pokazivati Herceg Novi, Dubrovnik i Trebinje, dodao je Peulić.

Naručilac posla,Opština, skratila je rok za dostavljanje ponuda na 22 dana zbog hitnosti posla:

ilija peulic 180516– Postojeći semafori više ne valjaju, moramo naručivati nove, zato je procedura skraćena. Vrijednost posla iznosi oko 90 hiljada eura – 43 hiljade su portali i konzole, 39 hiljada su novi semafori, a 10 hiljada košta ugradnja, naveo je Peulić.

Period važenja ponude je 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Rok izvršenja ugovora je 45 dana od dana zaključivanja ugovora.

Ponude se predaju radnim danima od 8:00 do 14:00 sati, zaključno sa danom 29.08.2016. godine do 09:00 sati.

Javno otvaranje ponuda, kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača sa priloženim punomoćjem, održaće se 29.08.2016. godine u 09:30 h u prostorijama Opštine Herceg Novi.

14 Komentari

 1. Vjerovatno ce funkcionisati kao i ..nova..javna rasvjeta jedna radi a druga se hladi .Sigurno se vec zna izvodjac i sad je bas hitno posto je i ovako jadna sezona na izmaku .Tako nam je svaki posao i radimo ga pet puta a budale placaju(gradjani) nazalost

 2. Pravo pitanje glasi:Da li Direkcija za saobracaj dozvoljava gradnju kruznog toka s obzirom na veliki nagib jednog kraka?Sta ce biti ako ne dozvoljava?Da li cete i onda napadati poboljsanje saobracajne signalizacije?Ko zna,mozda se neko i ozvini.

 3. Da li ste vi normalni? 90.000 eura za semafore?

  Bacanje para! Napravite dva kružna toka “kod semafora” i “kod Doma Zdravlja” i rjesite probleme gužvi!!!

 4. Apelujem na sve odgovorne koji imaju zdrav razum da sprijece postavljanje semafora na Toploj. Molimo vas, a mislim da govorim u ime svih novskih vozaca, da napravite kruzni tok na Toploj. MOLIMO VAS!!!

 5. Opet uzalud bacate novac,ova sezona je pokazala da je mnogo bolje bez semafora na Toploj, a svuda na svijetu rae se kruzni tokovo koji su mnogo isplativiji i jeftiniji,kao i efikasniji. Ali izgleda neki moraju malo da se ugraduju,kao na drugim nabavkama.

 6. Ovo neće smanjiti zastoj i kolone jer od toga i ne zavisi. Isti problemi su u Tivtu, Baru. Budvi… i cijeloj Hrvatskoj jer iz zapadne Evrope Albanci prolaze i idu u svoj zavičaj. A semafor je davno trebalo promijeniti, prvenstveno zbog djece koja idu u školu Dašo Pavičić.

 7. Bravo Ilija! A kada ce biti montirani rukohvati na stepenistima u starom gradu, 28 oktobra, sima matavulja itd.. Bilo je obecano do decembra prosle godine?!

 8. “sa najmodernijim semaforima kojima će biti upravljano GPS-om” GPS služi da se doredi tačna lokacija objekta koji je opremljen GPS-om, kako misle da se sa GPS om upravlja semaforima?
  mada jeste zgodno da semafor ima GPS, da se tačno zna uvjek đe je semafor 🙂

Ostavite komentar