Nalaz sudskog vještaka: Nema opasnosti za đake da uče u zgradi OŠ...

Nalaz sudskog vještaka: Nema opasnosti za đake da uče u zgradi OŠ Milan Vuković

5391
22
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_milan_vukovicVeoma opsežan nalaz nakon sudskog vještačenja o stanju zgrade OŠ Milan Vuković na Savini dostavljen je Opštini  iz Osnovnog suda. Njime je potvrđeno da ne postoji prijetnja za bezbjednost učenika i dalje  funkcionisnaje škole, saznaje Radio Jadran.

Sudski vještak predlaže kratkoročne mjere prije nego što đaci sjednu u klupe. Neophodno je obaviti manju sanaciju na objektu, riješiti ustvari odvođenje atmosferskih voda i obaviti intevenciju na krovu, jer nije riječ o klizanju nego slijeganju terena.

Picerija i restoran

 

Sada treba sačekati mišljenje i odluku Ministarstva prosvjete, odakle su našem radiju kazali da će ih saopštiti u petak.

Podsjetimo da je Opština Herceg Novi tražila i platila sudsko vještačenje kako bi se prevazišao golemi problem, obezbjeđenje prostora za preko 700 osnovaca sa Savine nakon što je Ministarstvo zabranilo rad u objektu škole.

Zabrana je uslijedila iz bezbjednosnih razloga, ali i bez detaljnijih ispitivanja terena i stanja škole.

Ukoliko Ministarstvo sada dozvoli nastavak rada u OŠ Milan Vuković u matičnoj zgradi, uz određene manje intervencije, koje je predložio sudski vještak, nova školska godina bi mogla kasniti najviše 10 do 15 dana.

22 Komentari

 1. Skola nije bezbjedna! Da li je Fakultet nestručan – Gradjevinski fakultet – Universitet – Podgorica , a oni su dali prvi nalaz ???????? Opstina na svoji ruku je dala drugi nalaz, a vjestak KO JE ON, je samo potpisao. Prevelike su razlike u ta dva misljenja, da li biste Vi dali vase dijete da ide u tu skolu. Kakvo slijeganje terena, to je aktivno klizište, a pukotine u skoli nijesu par sm , ima i po 10cm mozda i više. I sve to zbog izbora!!! pa tu su životi djece ugroženi!!!!

 2. Skola nije bezbjedna i ne samo skola vec cjela Savina nije bezbijedna, kompletno podrucje treba ispitati i treba u rjesavanje problema da se ukljuci drzava, a ne opstina i vec ko na svoji ruku je dao drugi nalaz, a vjestak samo potpisao. Slijeganje terena ide po vertikali, a pukotine u skoli se stvaraju i otvaraju u horizontalnom pravcu i ima pukotima i po 10cm mozda i vise. Sva sreca je sto nema podrhtavanja vecih tla i vecih kisa. i uzmite malo i provjerite zasto su jos u vrijeme austro-ugarske rekli da se se na savino ne smije nista graditi???!!! Toliko

 3. OVO JE STVARNO RUGLO I SRAMOTA CAS U PRVOBORCA CAS U U INSTITUT IGALO CAS U OMLADINSKI CENTAR CAS U BIJELU CAS U IGALO I DA NE NABRAJAM JER BIH MOGAO DO SUDNJEG DANA BRUKA I BEZAKONJE OVOGA NEMA NIDJE.

 4. Ko zna kako bi se ovo rjesavalo da nisu izbori uskoro. Nevjerovatno kakvo smo sve bezakonje spremni da radimo kao drustvo (ne ulazeci u to ciji je nalaz ispravan).

 5. ovo je komedija. igrate se zivotima djece. u junu neadekvatan objekat, u septembru kad ne znamo sto cemo i dje cemo sa 700 djaka, iapk valja. boze nas sacuvaj kad se sami ne umijemo cuvat. svaka rabota nam je ovakva i cijela drzava.

 6. Da li je nestručna osoba dala prvi nalaz? Koga ođe neko zeza?Je li nam sve redom tako? Jelena samo misli da slučajno neko ne bi imao koristi kad već ona ne može,a vjerovatno je ođe već “22 godine”.

 7. Poslije priče da će dio đaka preći u upravnu zgradu bivšeg prvoborca na i u zgradi su započeti građevinski radovi i postavljeno obezbjeđenje na unutršnjim stepenicama između banke i samoposluge . Nakon par dana ministarstvo prosvjete je ustanovilo da zgrada ne ispunjava uslove za prijem đaka . što je interesantno radovi se još izvode .

 8. Ma evo i ja sam iz struke, nije realno da nalaz bude kao što je dao prvi vještak. Potrebno je uraditi projekat sanacije, izvesti sanaciju, ali sigurno sadašnje stanje škole ne može da ugrozi djecu u školi. Ista priča je bila i prije 10 godina kad sam ja učila u toj školi. U pitanju je konsolidacija koja ne može da bude više od reda veličine par cm. Naravno, usljed slijeganja se događaju dodatni uticaji u konstrukciji, ali zbog tog reda veličine slijeganja, uz svakodnevno osmatranje objekta, ne može doći do kolapsa, tj. da se ugrozi zivot djece. Svakako treba izvršiti sanaciju, osmatrati objekat i dugoročno riješiti problem. Privremeno treba naći put vodi, jer ako vodu ne odvedes ona napravi problem, i vjerovatno je neodržavanje uz loše karakteristike terena dovelo do ovoga.

 9. Aaaa, sada mi je silovito lakse u zivotu, teren ne klizi samo slijeze, sitnica, napuniti pukotine gipsom sve prepiturati i zbogom djaci gotova sanacija, iliti renovacija, onda cemo pjevati, igranja je bilo dosta, loptu cigru baci, kupite se oko skole mili moji djaci, naravno ,dogodine opet ista pjesma, mislim o djacima.

 10. Hahahaha. Propade nečija namjera da konfiskuje zemljište i zgradu škole, zarad ličnih interesa. Svaka čast vještaku na nadam se objektivnom nalazu.

 11. Svo vrijeme to pričam, a iz struke sam, i ja sam završio u toj školi. Onim prvim nalazom, neko je sebe do kraja obebjedio, da se on ne sekira. A što bi nekoliko hiljada ljudi imalo žestoku sekiraciju, nije njegov problem.

Ostavite komentar

*

code