NALAZ SUDSKOG VJEŠTAKA ODLUČUJUĆI ZA ORGANIZOVANO RUŠENJE BIVŠEG HOTELA „RUDNIK“

NALAZ SUDSKOG VJEŠTAKA ODLUČUJUĆI ZA ORGANIZOVANO RUŠENJE BIVŠEG HOTELA „RUDNIK“

185
0
Podijeli

Oragnizovano rušenje i potpuno uklanjanja ruine bivšeg hotela „Rudnik”, u centru Herceg Novog, koji se jutros većim dijelom urušio još nije izvjesno.

Krizni štab, kojeg je sazvao v.d. predsjednik opštine Milan Vajagić sa direktorima svih javnih preduzeća, kao i sa načelnikom Službe spašavanja i Komunalne policije, nije donio takvu odluku. Sve je na sudu koji treba da donese rješenje da se ostaci zgrade sruše radi opasnosti po obližnje stanovnike, prolaznike i vozila.
Službenici Komunalne i Uprave policije su dali nalog Komunalno-stambenom preduzeću da oko zgrade postavi zaštitnu ogradu, što je odmah učinjeno.
Istovremeno je Opština zatražila da sudija Osnovnog suda odmah odredi vještaka koji će dati stručno mišljenje da li treba odmah pristupiti uklanjanju ove ruševne zgrade iz centra grada. Taj nalaz se očekuje sjutra – rečeno je nakon sastanka Kriznog štaba, koji je raspravljao i o drugim posljedicama jučerašnjeg nevremena.
Takođe je naglašeno da su bazeni fabrike za preradu otpadnih voda u Nemiloj, u Meljinama, koju gradi turski „Mas Gintaš”, pod kontrolom. Prijetila je opasnost od podlokavanja i oštećenja jednog od bazena odnosno izlivanje velike količine vode, ali sada je sve u redu -kazao je načelnik komunalne policije, Zoran Bijelić.
Sinoć su otklonjeni i uzroci izlivanja potoka kod Vrtića u Igalu (Skojevska ulica) i urušavanja dijela potpornog zida potoka Nemila, blizu kružnog toka i time su sprječene veće štete.
Bujica je na nekoliko mjesta u Ulici Save Kovačevića i još nekim lokalnim saobraćajnicama podizala poklopce i otvorila šahtove. Iako su ekipe „Čistoća” DOO odmah reagovale nekoliko vozila je sinoć oko 19 sati oštećeno, jer su upala u neobezbjeđene šahtove. Među njima i vozilo Komunalne policije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code