Početna Društvo Napraviti samoodrživ Sportski centar Igalo

Napraviti samoodrživ Sportski centar Igalo

11

Teškoće u radu Sportskog centra Igalo postoje od otvaranja 2007. godine, a dočekale su i novo rukovodstvo. Kompleksu sa pet teniskih terena i jednim kombinovanim, sportskom halom, kapaciteta 2000 sjedišta, hotelom i restoranom, 6 svlačionica, nedostaje mnogo toga.

Loš je parket i podloga, a prateći objekti se moraju izgraditi zarad dobrog funkcionisanja Centra. Takođe i urediti hotel, nakon raskida ugovora o zakupu sa ruskim konzorcijumom.

Postoje mnogi problemi, ali će, prema riječima novog v.d. direktoara, Radovana Ralevića, ovdje nastojati da sve učine da bi se mladi bavili sportom. On poziva djecu da prate mjesečni program rada u Sportskom centru Igalo. Pored turnira organizuju besplatnu školu tenisa i stonog tenisa, besplatne termine futsala (malog fudbala), ligu veterana, ali i nagradne igre.

Ralević već sada sprema program rada za sljedeću godinu u želji da poboljša stanje u hercegnovskom sportu:

– Angažovao sam arhitekte da posmatraju podlogu u centru kako bismo mogli napraviti novu kvalitetniju i funkcionalniju za dugoročno korišćenje. Jer, vlažnost u centru dolazi i do 70% što je veliki problem koji izaziva savijanje parketa i stvara loše uslove za igru – ističe Ralević.

Druga opcija je da se napravi pomoćni objekat koji bi najviše značio djeci koja treniraju košarku, odbojku, tenis.
Ralević je zatekao finansijski minus u preduzeću, od oko 20.000 eura. Prema radnicima nema dugovanja, ali su se nagomilali dugovi za tekuće troškove, odnosno vodu i struju.

– Planiramo da poslovanje dovedemo u uredno funkcionisanje, da možemo da prihodujemo toliko da nesmetano podmirujemo obaveze i da imamo prostora da razmišljamo o investicijama i nadogradnji Centra – optimističan je Ralević.

I dalje su najveći izdaci za električnu energiju, zbog reflektora i klima. Računi im se obračunavaju kao da su industrijska firma, pa je Ralević uputio dopis Ministarstvu sporta da se nađe bolje rješenje za naplatu električne energije sportskim društvima.

Podsjećamo da je za Sportsku halu u Igalu opština beogradskom „Energoprojektu“ kao nadoknadu ustupila atraktivan teren na Savini, uz samu morsku obalu, kao i plac u Igalu, takođe za gradnju apartmanskog naselja. Izgradnja Sportskog centa koštala je preko 8 miliona eura, a trajala je više godina.

11 Komentari

 1. … “da poboljša stanje u hercegnovskom sportu”
  Moze li neko iz aktuelne vlasti da pojasni gospodinu Ralevicu sa 2-3 fakulteta , da nije njegova misija da poboljsa stanje u hercegnovskom sportu vec da poboljsa poslovanje Sportskog centra Igalo !
  Je li moguce da ste postavili direktora i niste mu objasnili sta mu je misija i zbog cega prima platu???

  “– Angažovao sam arhitekte da posmatraju podlogu u centru kako bismo mogli napraviti novu kvalitetniju i funkcionalniju za dugoročno korišćenje.”
  Sprdas li se ti to sa inteligencijom gradjana Hercsg Novog ? Angazovao si arhitekte da posmatraju podlogu ? Kakve veze arhitekte s postojecom podlogom imaju i kakve zakljucke ce izvesti posmatrajuci podlogu koja.je propala tj utonula ???

  P.S. Mislim da ova vlast bas nema pardona…ovo je presmijesno…Dajte makar napisite momku sta da kaze…Stidim se vase sramote.

  17
  4
 2. A s kim da ga napravis samoodrzivim kad su ti radnici po kladionicama u radno vreme.Imas Miletica koji ti je ceo dan tamo i jedini nesto pokusava da uradi ali mrka kapa dok ti svi ostali beze cim okrenes ledja

  8
  8
 3. Direktor sa 2-3 sportska fakulteta govori samo ono sto misli da je narodu zabavno cuti i ne koristi 5% svog mozga pri tom.
  A SVI znamo kako je gradjen taj SC i znamo KO ga je gradio i koliko se ko ugradio pa sad salju ove klinca da glume dobrotvore – spasitelje, kao da mi ne znamo da su im mentori isti oni koji su taj Sportski centar iskoristili kao kratkorocnu kravu muzaru.

  7
  4
 4. A to ce lako ovi kadrovi Demonkrata sa 2/3 fakulteta zavrsit. Kuku meni za koga sam glaso!!!!! Prvo su me zeznuli ovi iz Izbora a sad Demokrate….

  22
  3
 5. Gospodine direktore sa dva-tri fakulteta sportski centar je javno preduzeće (ubrzo se mora transformisati u D.O.O) a ne nikakvo sportsko društvo. Sportsko društvo je skup sportskih subjekata ili te klubova, recimo u HN sportsko društvo je Jugole Gragalic i kao takvi se obraćate ministarstvu pod cijom je nadleznost energetika a ne ministarstvu sporta i nadležnim firmama iz energetskog sektora: EPCG, Cedis. Nadalje odakle sportskom centru licenca i gdje ste licencirani da pruzate škole tenisa, stonog tenisa i druge sportske aktivnosti. Bile one besplatne ili se plaćale to mogu samo da rade klubovi koji su registrovani u ministarstvu sporta za to.Vi treba da se bavite održavanjem i radom objekta. Njegovom valorizacijom i poslovanjem.

  20
  2
 6. Klime vam je ugradio vas SNP aktivista cavor za 200.000 i to bez ikakve garancije, od kad su postavljene njihove popravke su koštale preko 50.000, parket je stavljen bez podloge na goli beton, da se sanira košta 250.000, hotel ste izdali sa ugovorom koji ako se raskine iz bilo kog razloga Opština mora da plati sve sto je Rus uložio i još štetu za izgubljenu dobit, struju vam obračunavaju kao industrijskoj firmi jer je energipreojekt ( vas partner ) tako projektovao da bi je koristio za cijelo naselje koje su trebali izgraditi, a vi ste sve amenovali. I SAD BI DA GA NAPRAVITE SAMOODRŽIVOG!!!

  34
  1
 7. Pa pravilo je da kad napuštate stan, morate ga okrečiti i vratiti u prvobitno stanje.
  Pa hotel kojega napušta dugogodišnji zakupac je u obavezi da sve ovo gore napisano ispoštuje do detalja.Jedino da u ugovoru to ne piše, a onda prozovite potpisnika takvog ugovora.Sve to lijepo objavite na portal Radio Jadrana.

  16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code