Početna Eco Napreduje projekat “WELCOME” o problematici otpada na obali i eroziji pješčanih dina

Napreduje projekat “WELCOME” o problematici otpada na obali i eroziji pješčanih dina

0

Svi partneri  IPA projekta “WELCOME” koji se bavi problematikom otpada na plažama i zaštitom pješčanih dina od erozije, satali su se u italijanskom gradu Lecce.

Analizorali su napredak projekta i sastali se sa predstavnicima Zajedničkog Sekretarijata (Joint Secretariat) IPA prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Predstavnice Univerziteta, odnosno Instituta za biologiju mora, dr Milica Mandić i mr Slađana Gvozdenović predstavile su dosadašnje rezultate projekta koji se odnose na kvantitativno-kvalitativne analize otpada na crnogorskim plažama, detaljnu analizu nacionalnog zakonodavstva vezanog za problematiku otpada u moru, edukaciju učenika u primorskim osnovnim školama, medijsku promociju projekta, kao i planove koji se odnose na dalji monitoring otpada na crnogorskim plažama i definisanje najboljih praksi radi njegovog smanjenja.

Sastanak je organizovao vodeći partner projekta, CoNISMa (Nacionalni Inter Univerzitetski Konzorcijum za marinske nauke iz Italije).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code