Početna Društvo Naprtnjačama gašenje požara na Orjenu

Naprtnjačama gašenje požara na Orjenu

7

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, njih 7, kao i zaposleni u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena, njih 6, počeli su danas naprtnjačama gašenje požara koji je juče u poslijepodnevnim časovima buknuo na Orjenu.

Gori nisko rastinje, a za sada nije poznato koliki je požarni front zahvaćen. Uglavnom, zapaljen je nepristupačan teren kojem je teško prići, kaže nam zamjenik komandira Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj:

„Požar je na mjestu od Orjenske lokve sat i po pješke, ispod samog vrha Orjena. Danas će pokušati sa naprtnjačama ublaže njegove razmjere, iako gori samo trava. Preko noći padne rosa i pritisak vazduha, pa plamen utihne, ali se onda ponovo izjutra i preko dana vatra „aktivira“, pojašnjava Škobalj.

Kako je naveo, o požaru je obavijšten i Direktorat za vanredne situacije, sa čijim su predstavnicima iz Službe zaštite i spasavanja stalno u kontaktu. Za sada nema potrebe za gašenjem iz vazduha, ali vatrogasci su u stalnoj pripravnosti, jer je Park prirode Orjen član Mreže Parkova Dinarida, kojeg čine 92 zaštićena područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

7 Komentari

  1. Ljudi vam hodaju uru ipo uz Orjen sa naprtnjacama???? “Za sada nema potrebe za gasenjem is vazduha” Sram vas bilo! Satrijecete vatrogasce da bi ustedili a na kraju cete ipak morati da podignete kanader. Samo da ko ne strada! Propala drzavo!

    49
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code