Početna Društvo Narednih dana prve jahte uploviće u marinu Porto Montenegro

Narednih dana prve jahte uploviće u marinu Porto Montenegro

5

Nakon što su dobili sva institucionalna odobrenja koje je formirala Vlada Crne Gore, za uplovljavanje jahti i superjahti tokom globalne pandemije Covid – 19,  prve jahte uploviće uskoro u marinu Porto Montenegro.

Foto: Pixabay

Prema povratnoj informaciji nautičke klijentele sa Mediterana, pa čak i dalje, prva uplovljenja se očekuju već narednih nekoliko dana, saopštili su iz kompanije.

-Sva plovila koja se vežu u Porto Montenegro poštovaće  period karantina od 14 dana, a u slučaju pojave oboljena COVID 19 na plovnom objektu i duže.  Osim smanjenja obaveznog perioda trajanja karantina sa 28 na 14 dana, NKT će vjerovatno, uskoro, i omogućiti da se u vrijeme karantina računa i vrijeme koje su jahta i lica na njoj, provela u plovidbi od posljednje luke do momenta dolaska u Crnu Goru-ističu u Porto Montenegru.

Takođe, Porto Montenegro će obezbjediti zaštitu stranih plovnim objekata i njihovih posada, dopremanje hrane i higijenskih sredstava, pružanje medicinske pomoći, snadbijevanje vodom, gorivom i elektrićnom energijom, preuzimanje otpada od stranog plovnog objekta, kao i druge potrebne mjere kojima se omogućava siguran i pristojan boravak posade na stranom plovnom objektu, a za vrijeme samoizolacije.  Nakon isteka karantina i izolacije, posada stranog polovnog objekta je dužna primjenjivati sve važeće mjere koje za građane Crne Gore donosi Ministarstvo zdravlja.

Svi zakupci u nautičkom naselju, njih preko 60, poštuju odluke i mjere zaštite od virusa COVID 19 koje je definisalo NKT Vlade Crne Gore, i po tim instrukcijama djeluju, od kada su ponovo, otvorili svoje biznise 4. maja . Od 18. maja, prema dosadašnjim najavama i smjernicama, pridružiće im se i restorani, kafići i kafeterije koji posluju u sklopu nautičkog naselja Porto Montenegro.

5 Komentari

  1. Obavezan Karantin od 14 dana nece doprineti dolascima a narocito I ih koji bi se zadrzali 2-3 dana. Hrvatska i Srbija su uvele obavezno testiranje pre ulaza a ne starije od 24sata i Kosta oko 190€ u jednom pravcu

  2. U obavezni karantin ce im se racunati i vrijeme provedeno na jahti od zadnje luke? Hoce li tako i ovim pomorcima s kruzera sto su iz Amerike krenuli ka Evropi?275

    • Neće, pošto će se oni sa kruzera iskrcati u Hrvatsku, a kroz Hrvatsku, pa do granice sa Crnom Gorom su izloženi uticaju COVID-19 iz EU. Ali zašto Crna Gora ne uvede plaćeni test, pa bi onaj ko doputuje u Crnu Goru imao mogućnost da plati test i ako je negativan onda nemora u izolaciju???

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code