Naselje Drenovik korak ka boljoj kulturi življenja

Naselje Drenovik korak ka boljoj kulturi življenja

0
Podijeli

Mještani Drenovika uspijevaju da zajedničkim snagama, ali i uz pomoć lokalne uprave smanjuju komunalne problema kojima je opterećeno ovo naselje iznad Igala.

Kanalizacione cijevi su konačno postavljene i betonirano je 150 metara puta nakon što su položene, a riješen je i problem odlaganja otpada izgradnjom boksova za kontejnere i kabasti otpad, priča za Radio Jadran Milorad Nikolić. Njega su mještani izabrali za predsjednika odbora za ove poslove.

Picerija i restoran

– Predložio sam prije nego što se put izbetonira, da se postave kanalizacione cijevi, kako bih pokušao da kroz taj prvi dio posla pokažem mještanima da hoćemo nešto da uradimo – navodi on.

Kako je objasnio, u susret su mu izašle potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović i v.d. sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić.

Kanalizaciona infrastruktura je postavljena dijelu Drenovika, pa mještani sada čekaju da se uradi mreža i priključci za cijelo naselje, kako bi konačno bile ugašene mnogobrojne septičke jame. One i dalje stalno prelivaju i oticanje fekalnih voda po glavnom i priključnim putevima kroz naselje je neprimjereno civilizaciji 21. vijeka. Pražnenje jama bi trebalo da svaki vlasnik kuće obavlja jednom u 20 dana, ili mjesečno, a to je za mnoge preveliki izdatak od 70 eura.

– Priključci će se raditi kada se budu spojili vodovi sa glavnim. Mještanima je sugerisano da će svako morati da izdvoji sredstva za priključak na kanalizaciju – objašnjava Nikolić.

Lokalna uprava finansirala je veći dio poslova, posebno oko polaganja kanalizacionih cijevi i izgradnje puta, za koju je obezbijedila beton. Mještani su donirali armaturne mreže i obezbijedili majsotre i radnu snagu za izgradnju puta.

Dio sredstava, uz mještane, obezbijedili su i preduzeće Čistoća, kao i dvije privatne firme, Milana Jančića i Lazara Beka. Uz njihovu pomoć izgrađeni su boksovi za kontejnere, kao i cijevi za kanalizaciju.

Nikolić se, međutim, požalio da u ovom naselju još ne funkcioniše javna rasvjeta, iako su stubovi postavljeni prije skoro pola godine. Ali, rasvjetnih tijela i dalje nema, iako su se, kako je kazao, čelnici Opštine hvalili da rasvjeta u Drenoviku funkcioniše.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code