Početna Sport Naši trap strijelci solidni u Novigradu

Naši trap strijelci solidni u Novigradu

1

Na međunarodnom V Gran Prix Beretta u disciplini leteće mete – trap, u istarskom Novigradu, naši strijelci Dragan Mrkajić, Jovica Marković i Nikola Perišić ostvarili su solidne rezultate, s obzirom da su dane pred takmičenje iskoristili za poporavke oružja i nabavku nove opreme u Italiji.

Zbog toga su takmičenju pristupili sa kratkom pripremom i očekivanim prilagođavanjem na urađeno.
Mrkajić je u Novigradu zauzeo 20. poziciju u generalnom plasmanu, sa 107 ostvarenih meta, Marković se našao na 31. sa 103. Perišić je očito loše obavio modifikacije na opremi. Tokom takmičenja često je mijenjao postavku, da bi u posljednjoj seriji gađanja sa 12 od 25 potonuo sa ukupnim rezultatom 91, iako je imao B finale (donja polovina nakon 75 meta) na dohvatu ruke i borbu za utješnu nagradu – Sporting pušku Beretta.

Prvu nagradu turnira, 3000 eura vrijednu trap pušku Beretta osvojio je olimpijski šampion, Josip Glasnović, koji se tek kroz raspucavanje sa predstavnikom Indije (po 114 meta) plasirao u finale.

Drugo mjesto pripalo je vodećem nakon kvalifikacija, odličnom Slovencu Denisu Vatovecu (119 meta), dok je treće mjesto pripalo Italijanu Gianni-u.

Organizator turnira, bivši olimpijski šampion Cernogoraz, je sa 113 meta ostao “za goluba” izvan finala.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code