Početna Društvo Nasipanje 50 pješčanih plaža u Boki

Nasipanje 50 pješčanih plaža u Boki

6

Nikšićka kompanija Ađi invest d.o.o. čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija na tenderu Morskog dobra, obaviće nasipanje pijeskom-prihranjivanje 50 plaža u tri bokeljske opštine.

Vrijednost ovog posla je skoro 42 hiljade eura, a rok je 40 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao, precizirano je ugovorom.

Picerija i restoran

Novim pijeskom biće zasuto čak 37 plaža u Herceg Novom, 7 u Tivtu i 5 u Kotoru. Neophodno je 1.420 kubika sitnog, riječnog pijeska, koji će biti nasipan mašinski i ručno.

Za kupališta od Kumbora do Kamenara u Herceg Novom biće potrebno 935 kubika. Posipanje je planirano na 13 kupališta u Bijeloj, 8 u Baošićima, 6 u Kamenarima i po 5 u Kumboru i Đenovićima.

U kotorskoj opštini biće zasuto 5 plaža u Risnu, Dobroti, Muu i Stolivu, za što je predviđeno 115 kubika pijeska.

Kad je riječ o tivatskim kupalištima, njih 7 su u Lepetanima, Donjoj Lastvi, centru grada, Župi, Bjelilima i Krašićima. Biće prekrivene sa ukupno 270 kubika. Oko stotinu kubika pijeska biće naručeno kao rezerva.

Nikšićka kompanija obavezna je, prema ugovoru, da prije početka posla, Morskom dobru dostavi uzorak pijeska sa separacije sa koje se nudi nasipanje.

Kako nasipanje ne bi imalo negativan uticaj na biodiverzitet u morskom dijelu (plićak), u Morskom dobru naglašavaju da će se nasipanje obavljati samo na kopnenom dijelu plaža i da se ovim programom ne predviđa nasipanje u more.

6 Komentari

  1. Zasto ne pisete o plazi Portofino u Meljinama, gdje je vlasnik o svom trosku nasuo plazu sa 200kubika pijeska iz Morace i pomogao mjesnu zajednicu da se naspe javna plaza pored… svaka mu cast, uljepsao nam je svima okruzenje i ovaj put pokazao da nesebicno pomaze

  2. Aha!Vidi se da veliki znalci izvode ovu akciju.Nece vele sipat pijesak u more nego samo do mora.Ne znaju ocigledno za prirodne pojave plime talasa…Sve sto naspete u more ce zavrsit, kao i uvjek.Pa cete dogodine opet nasipat ako vam opet neko nabaci poso.E crnijeh strucnjaka.Nego k.ne trazi se pamet vec poslusnost ili kumstvo s nekim…

    20
    • Naravno da znaju i to se tako namjerno radi. Nasipaju pijesak samo na kopnenom djelu a more ce da uradi ostalo.
      To onda postaje zakon prirode I niko nije kriv.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code