Nasmijite se uz „Bokeški humor“, Nikole Malovića

Nasmijite se uz „Bokeški humor“, Nikole Malovića

0
Podijeli

Promocija knjige “Bokeški humor” najavljena je na Pjaci od kina u Kotoru , u utorak 27. juna. Knjigu, u izdanju Knjižare So priredio je Nikola Malović. Pored njega na promociji govoriće: Jovica Martinović, Ilko Marović, Đorđije Radonjić, novinar Siniša Luković, Vlasta Mandić i humorista Dragan Sklender Pele.

Ako postoji udžbenik za specijalizaciju iz vica, ili za uznapredovale stendap komičare, onda je ovo ta knjiga! Puna je urnebesnog, plavo-bijelog humora, jedina slične vrste, jer nudi koncentrat kojim u svakoj situaciji možemo poentirati u društvu i biti popularni tokom dugog niza godina, navode organizatori iz JU Kulturni centar Nikola Đurković.

Picerija i restoran

– Pronaći ćemo u njoj mnoge mentalitetske osobine Bokelja, ali i mnoštvo tipiziranih, svevremenskih likova: turiste, sveštenike; Srbe, Hrvate, Bosance i Crnogorce; plavuše, ludake, policajce, političare i prostitutke, konobare, ljubavnike, pijance, kriminalace, supružnike, carinike, bolesnike, studente, pomorce, kapetane… no i zmije, ajkule, zlatne ribice, bakalare, i kotorske mačke.
„Bokeški humor“ oslanja se na viševjekovnu tradiciju svih vrsta obalnih pošalica i govori jezikom cijeloga svijeta.

Isključiva namjera ove knjige je da nasmije i zabavi, te se u druge svrhe ne smije čitati naglas niti prepričavati.
Promocija „Bokeškog humora“ najavljena je, u utorak na kotorskoj Pjaci od kina u 21 sat.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code