Početna Politika Nastavak, ili početak, novske Skupštine u četvrtak 25. juna

Nastavak, ili početak, novske Skupštine u četvrtak 25. juna

9

Iz skupštinske sliužbe obavijestili su da će XIII redovna sjednica Skupštine opštine Herceg Novi, biti nastavljena 25. juna, u četvrtak, u 9,30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Podsjetimo, da odbornici prije dva dana nijesu ni počeli raspravu o 27 najavljenih tačaka. Odmah poslije usvajanja dnevnog reda na zahtjev vladajuće koalicije ( Demokrate, DF, Novska lista, SNP, SDP/URA) sjednica je prekinuta.

Oni su smatrali da nema uslova za rad dok se njihove kolege u Opštini Budva bore da njihovo mjesto ne zauzmu, kako su rekli, predstavnici hibridnog, nedemokratskog i korumpiranog režima. O tome su se svi izjasnili, osim odbornice SDP/URA.

Iz opozicionog DPS-a smatrali su da nema nikakve smetnje da se poslije skoro 5 mjeseci raspravlja o važnim pitanjiama u Skupštini od interesa za građane Herceg Novog. Oni su optužili vlast da se bavi politikanstvom umjesto ga se okrene gradu koji je pun problema.

Većina je, ipak, odlučila da treba napustiti skupštinske klupe i redovnu sjednicu prekinuti.

Inače, odbornici će u četvrtak razmatrati prijedloge odluka o upotrebi simbola i pečata Opštine Herceg Novi, kao i lokalnim administrativnim taksama. Takođe i više odluka o utvrđivanju lokacija za postavljanje objekata od opšteg interesa: trafostanice u Meljinama, lokalnog puta na Toploj 3, javne saobraćajnice u Baošićima, kanalizacione infrastrukture u Meljinama i u Kumboru i kanalizacionog kolektora Kutsko polje u Zelenici.

Pored ostalog tu su i predlozi odluka o visini vlasničkog udjela Opštine u FK “Igalo 1929” i OK “Albatros”, izmjene odluke o osnivanju preduzeća “Parking servis” Herceg Novi, o ravnopravnosti polova, donošenju Akcionog plana za mlade za period 2020 – 2021. godina, predlog programa uređenja prostora za Opštinu HN za 2020. godinu.

Ponuđeni su radi saglasnosti i izvještaji o radu predsjednika opštine i radu organa i službi u prošloj godini, finansijskom poslovanju preduzeća “Čistoća”, “Vodovoda i kanalizacije” i javnih ustanova “Gradska biblioteka i čitaonica”, Gradski muzej i Galerija, Dnevni centar, kao i niz drugih tema.

Trebalo bi i da Boris Seferović (DF) bude izabran za potpredsjednika Opštine i imenovan žiri za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje grada.

9 Komentari

 1. DPS- u treba zabraniti političko djelovanje na nivou države za sva vremena. Potrošili su svi vrijeme ovoga svijeta, nisu napravili ništa dobro za svoju državu. Ne postoje institucije koje su nezavisne. Ne postoji transparentnost u radu ni na državnom ni na lokalnom nivou. Korupcija i kriminal cvjetaju. Ne postoji zdrava opozicija. Afere nas tresu na svim društvenim nivoima. , Takođe treba zabraniti i rad kleronacionalistima svih nacija i vjera i svakoj političkoj opciji koja je protiv Ustava Crne Gore i zakona Crne Gore. Za to postoji zakonski osnov.Samo istinske civilizovano građanski orijentisane opcije treba podržavati. One koje imaju dobre projekte, sa evaluacijom i koje donose dobro svima. Ovi ljudi koji su u vlasti na svim nivoima, ponašaju se suprotno svim moralnim i profesionalnim kodeksima. Bave se političkom korupcijom, a samim tim i uništavanjem supstance same države, i njenih građana. Trpaju sebi u džepove ono što je dobro svih nas i što je najgore od svega, za svo to vrijeme drsko nas gledaju u oči i vrijeđaju našu inteligenciju. Još je veći poraz što međunarodna zajednica žmuri na sve to i koketira neformalnim izjavama kojima opipava puls našeg javnog mnijenja. Da li ovi naši misle da će ovakvo ponašanje trajati vječno?Misle li oni da će njihovo potomstvo uživati plodove njihovog višedecenijskog. ” djelovanja i rada”, kada dođe do promjena? Gospodo!!! Doći će “konobar” da naplati račun brže nego što se nadate. Mnogo ste pili na naš račun. Moraćete i vi da platite jednu turu.

  9
  3
 2. Ja da sam na mjesto dps a, ne bih vise dolazio ,potpuno je neozbiljno postalo,katić više nije prvi čovjek građana Novog ,ne rade ništa,idealno im je ovo sa koronom imaju opravdanje itd,itd,,lično sam mnogo očekivao od njega i demokrata,sad je sve jasno

  19
  8
  • Ovo sto radi vlast u Novom sigurno nije radila niti jedna u zadnjih nekoliko godina,jer gdje god da krenem se neki radovi izvode i vidi se njihov trud.To jedino ne zelite da vidite ti i takvi poput tebe ,jer vam to politicki ne odgovara,a mene to ne zanima, jer mi je vazno da se nesto u gradu popravlja bez obzira ko bio na vlasti.

   8
   5
 3. Katicu , kada je Kruso i Izbor presao na vašu stranu to je bilo u redu i nije bila korupcija??? Nisno svi tako zaboravni ,vjeruj mi. Vi ste sprdnja ovog grada ,srbujete i nista ne radite ,korupcija u opstini najveca do sada, zaposljavate partijce,rodbinu,namjestate poslove, o čemu ti pričas. To što si Srbin ne daje ti veća prava od drugih !!!

  31
  12
  • Ajde se poklopi po usima,ti si naso prozivat ovu najbolju vlast koju je Novi imao zadnjih 30 godina na celu sa cestitim predsjednikom Katicem.

   9
   32
   • Javi se u novembru poltronu. Ovakvu vlast nikad nijedan grad u CG nije omao.Novi je izgubljen zauvjek. Zavladali poltroni i seljaci

    24
    7
   • zlatka@ ja ti se divim,a volio bih da si u pravu,evo poklopit cu se po usima ,i puštam te da uživaš u novskoj vlasti- ali nemoj poslije da bude da nema posla,djeca nam idu odavde itd- nastavi da uživaš

    14
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code