Nastavak projekta Akademija liderstva: U junu edukacija u Herceg Novom

Nastavak projekta Akademija liderstva: U junu edukacija u Herceg Novom

1034
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Trebinju je u toku trodnevna edukacija u sklopu projekta „CBC Leadership academy“ u kojem je partner Opština Herceg Novi. U edukaciji učestvuje 37  predstavnika  tri partnerska grada Dubrovnika, Herceg Novog i Trebinja, kao i učesnici iz Tivta.

Na otvaranju skupa gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da vjeruje da projekti poput ovog jačaju saradnju gradova na tromeđi, te da vjeruje da će doprinijeti pokretanju zajedničkih projekata.

Picerija i restoran

Andrea Novaković iz dubrovačke razvojne agencije (DURA) kazala je da ovakva okupljanja služe razradi mogućih projekata, kako bi oni u kasnijim fazama bili kandidovani za podršku iz dostupnih evropskih fondova.  Realno bi bilo da se prvi takav projekat odnosi na privredu i turizam, koji je zajednička veza sva tri grada, istakla je Novakovićeva.

Prva prekogranična „Akademija liderstva“ predstavnicima  lokalne samouprave gradova na tromeđi nudi niz smjernica za obuku i rad u jedinicama i resorima lokalne samouprave.

Teme koje se obrađuju tokom interaktivnih predavanja obuhvataju strateško planiranje, menadžment u javnoj upravi i upravljanje ljudskim resursima.

Ovaj projekat sastoji se iz tri intenzivna stručna modula. Prvi dio održan je u Dubrovniku, od 2. do 4. novembra 2016. godine, dok će treća, završna edukacija biti početkom juna ove godine u Herceg Novom.

Cilj je jačanje kapaciteta partnerskih lokalnih samouprava u oblasti liderstva, što je prepoznato  kao jedan od značajnih preduslova za podsticaj i realizaciju uspješne saradnje i obezbijeđivanje društveno-ekonomskog rasta regije.

Preokogranični projekat Dubrovnika, Herceg Novog i Trebinja podržao je Savjet Evrope, na inicijativu Razvojne agencije grada Dubrovnika i Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code