Nastavak rekonstrukcije šetališta u oktobru

Nastavak rekonstrukcije šetališta u oktobru

20
Podijeli

Nastavak rekonstrukcije dijela šetališta na potezu od Igala do konobe Raffaello na Toploj, dionice duge 365 m, očekuje se u prvoj polovini oktobra, kazao je Radiju Jadran v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić.

Iako se očekivalo da će se to desiti po prestanku važenja sezone zabrane izvođenja građevinskih radova na otvorenom, koja traje do 15. septembra, radovi bi mogli početi tek u oktobru.
Naime, u toku je dorada projekta jer su do sada predviđeni radovi izašli iz okvira originalnog projekta:

Picerija i restoran

“Dorada bi trebalo da bude gotova do 20. septembra, nakon čega bi trebalo da prođe reviziju državnih organa, što očekujemo da će trajati nekih 10, 15 dana, nakon čega bi počeli sa radom. Izvođač, barska kompanija Đokić group je spremna, a Morsko dobro je takođe obaviješteno o svemu i spremno da finansira kompletan iznos koji je potreban da bi se posao završio”, kaže Lučić.

On u ovom trenutku nije želio da licitira sa krajnjim rokom završetka radova, kazavši da bi čitav posao mogao biti okončan do početka naredne turističke sezone:

“Ostalo je da se postavi ograda i behaton ploče, ali i jedan dio građevinskih radova. Međutim, čekamo završetak dorade projekta da vidimo šta će biti moguće da se uradi a šta ne, jer je bilo radova koji nijesu bili dio glavnog projekta, a ova dorada trebalo bi da da odgovor i na to”, kazao je Lučić, ne precizirajući o kakvim je konkretno radovima riječ.

Podsjetićemo da je u planu bilo, osim proširenja staze kod Galeba, i proširenje šetališta prije restorana Mimoza, međutim za to je bilo potrebno rušenje prodajnih objekata ispred apartmana Cebra (kod grnčara). Da se to ne bi radilo, došlo se na ideju da se postavi jedan noseći stub na seke ispred grnčara. Šta će, kako i kada biti urađeno, kao i da li će radovi premašiti za sada određenu finansijsku konstrukciju, pokazaće dorada projekta.

Podsjetimo da je rekonstrukcija šetališne staze od Galeba u Igalu do kupališta Raffallo na Toploj, počela još u oktobru 2015. godine. Do sada je proširen dio šetališta od Galeba do pizzerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila. Vrijednost investicije je 350 hiljada eura, a radove izvodi barska kompanija Đokić group D.O.O. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, sezone i preprojektovanja.

20 Komentari

 1. Zaboravlja se da je samo mali dio šetališta na ovom potezu bio sporan što se tiče rekonstrukcije. Zašto se nije završilo ono 90% šetališta što nije bilo sporno . Prije par mjeseci neko iz opštine je pominjao pješačku stazu Risan_Perast i neku intervenciju Morskog dobra. Zar nije sramota da će pješačka staza Risan-Perast biti prije napravljena od ovo bokun šetališta ( a kasnije je započeta) . Krajnja nesposobnost opštinskih službi! I molim , neka se svi ovi direktori preimenuju u načelnike i da im se plate smanje bar za 50%. Kakvi jadni direktori.

 2. Molim da se sto vise metalne ograde ugradi na pjeni od mora da bi se ista sto vise puta o trosku gradjana farbala i da bi rdja farbala setaliste. Po mogucnosti metalna ograda od dvije vrste metala da sto prije istrune.

  15
 3. Sto se tice prodajnih objekata prije Mimoze to nijesu nikakvi objekti nego ruglo pod improvizovanim nastresnicama sa uzasnim smradom od kojeg se tu ne moze uci.Prosto ne mogu da vjerujem da je to neka steta srusiti i napraviti nesto civilizovano bez smrada. Onaj ko odlucuje kako prosiriti setaliste neka bar jednom prodje tuda pjeske jer vjerujem da to nikad nije uradio jer ne bi bio u dilemi.

  8
  1
 4. Koliko vidim,grnčar je uzurpirao dio šetališta,zakupci napravili kapunjere,ne može se proći koliko smrdi kineska guma,ribice grickaju noge u drugom lokalu,sve na državnom,a mi plaćamo genijalnu ideju da se izbacimo u more.Ako se tako nastavi,dođosmo do Njivica.
  A još i da se izvinemo grnčarima.
  Zemljo otvori se! Ima li iko normalan?

  32
  4
 5. Gospodo draga,
  govorimo o trasi 365 metara dugoj
  ,pa da svaki dan metar prodjemo,za godinu bi posao bio zavrsen,a mi pravimo konferencije za stampu ..tj ceremonije za dio setalista kijeg cetri godine oremo..
  Po svakoj godini malo vise od 90 metara…tj ako uzmemo u obzir zabranu gradnje zbog turisticke sezone,radimo 9 metara mjesecno.
  Svaka cast!?

  36
 6. Ne morate da postavljate nove naslove za ovu temu samo obnavljate one od prije 2-3 godine posto je ista prica,a i za sledeci sep 2018 mozete vec slobodno objaviti isti tekst…nista se nece promjeniti

  30
 7. Uzalud vam trud sviraci….(opstinski)…Sve dok se po setalistu voze automobili,motori,kamioni..dok se setaliste ruinira,prlja i unistava,tzv rekonstrukcija setalista je bacanje para u vjetar.Sumnjam da je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić prosetao tokom ljeta i jednom setalistem od Igala do Meljina,i vidio u kakvom se stanju ta dionica nalazi,da je brojao parkirana auta po setalistu i promet po njemu,sigurno bi se prebrojao,umorio i odustao.Stanje po setalistu je katastrofalno i sve gore iz godine u godinu.Na zalost,ni jednu vlast u HN ne zanima sve ovo pobrojano,parola im je …brigo moja predji na drugoga….Postavio bi i pitanje sta ce gradu Komunalna Policija kad zmiri na sve prekrsaje koji se odvijaju po setalistu,a i po cijelom gradu. Samo nemojte reci da imamo „Sistem 48“ Opštine Herceg-Novi,da prijavimo nepravilnosti.I ne odgovaraju na ocita upozorenja od nas gradjana.Zasto primaju platu…za nerad…Grad nam je prljav i unisten,i niko nista od Vas iz Opstine koji ste placeni za to,ne cini nista.Sramite se…

  46
  4
 8. Ne znam kako se zove plaza sa ove slike u tekstu, ali u tom delu ima neki razruseni beton, koji je delimicno potonuo u vodu. Dosao sam na tu plazu i pitao da li ima predvidjen deo gde mogu da stavim peskir, jer je itekako bilo mesta pored lezaljki, a covek koji je zaduzen za rad na toj plazi mi je rekao da je samo taj razruseni deo betona predvidjen za peskire.

  61
  • Dobro ste prosli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Inače to je elitna plaža ako zanemarimo taj urušeni betonski dio.
   Na žalbu vjerovatno bi od nadležnih dobili odgovor da to nije istina.
   Takva nam je svaka rabota u Novi

   21
   • Sramota! Znam tacno koja je to plaza. Prethodnih godina je dio plaze lijevo od tog urusenog betona bio rezervisan za peskire, a dio plaze desno od tog urusenog betona za lezaljke. Ove godine su zauzeli i lijevu i desnu stranu plaze sa lezaljkama, a ljudima govore da je taj beton koji je urusen bio predvidjen za peskire. ali se srusio. Naravno, laze. To godinama stoji tako sruseno.

    11
 9. Cini mi se da te behaton ploce nisu narocito postojane. Cesto se ispomjeraju ili ulegnu ili se podignu, pa ostaju neravnine – udubljenja i ispupcenja.

  25
  • Behaton je odlično rješenje, ali mora da se poštuje proces ugradnje i maksimalno opterećenje. Zbog loše utabanog pjeska prevelikim pritiskom, osnova se ulegne pa za njima krenu i ploče koje vrlo često i popucaju.

   Behaton je bolji od prirodnog kamena jer ima bolje karakteristike protiv klizanja i lakši je za održavanje

   11
   1
 10. Treba se posvetiti i uredjenju setalista i grada sa nekim zelenilom. Pogledajte sliku. Malo je ovo zelenila. Previse se gradi, premalo se sadi! Pokrenimo to pitanje!

  47
  1
  • Zamisli da neko na ovako lijepu i konkretnu izjavu stavi negativan glas ??? Grad zelenila koji je nekad bio i gdje se samo gradi a ne sadi i neko je zadovoljan sa time. Evo cistog primjera zasto nam je ovakvo kako nam je a to je NIKAKO.

   Neka ga je sramota ko god to bio.

 11. Molba Radio Jadranu-da nam odgovorno lice Čistoće H.Novi obrazlozi dodatne racune za placanje cistoce za jul i avgust o.g. uz zakonski osnov istih.Hvala

  26
 12. valjda ce se umjesto stolova za obliznje kafice staviti sto vise mobilijara za uljepsavanje naseg.setalista kao klupaaa cvijece vise kanti za otpatke itd2

  37

Ostavite komentar

*

code