Početna Društvo Nastavak saradnje Opštine i Fakulteta za menadžment: Stipendije za 12 novskih sportistkinja...

Nastavak saradnje Opštine i Fakulteta za menadžment: Stipendije za 12 novskih sportistkinja i sportista

9

Zahvaljući ovim stipendijama, tokom studijske 2020/21. godine pet odbojkašica kluba „Albatros“, pet vaterpolista „Jadrana“ i dvojica košarkaša „Primorja 1945“ imaće priliku da u našem gradu paralelno nižu sportske i akademske uspjehe.

Foto: Facebook Opština HN

Saradnja je ozvaničena danas, protokolom koji su u prostorijama Fakulteta potpisali opštinski sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, dekanica Irena Petrušić i predstavnici klubova.

Nastavak dobre prakse kojom se obezbjeđuje podrška obrazovanju talentovanih mladih Novljanki i Novljana inicirala je Opština, nakon što je prošle godine na isti način stipendirano osam sportista.

Sekretar Klasić je stipendistima poželio da tokom studija pokažu isti kvalitet, rad i trud kao i u svojim klubovima, te poručio da lokalna uprava uvijek sa posebnim zadovoljstvom podržava mlade ljude koji žele da se afirmišu i napreduju u Herceg Novom.
On se zahvalio Fakultetu za menadžment, koji je i ove godine odlučio da podrži razvoj novskih sportista.

„Mi smo našli interes, kako u pomaganju razvoja lokalne zajednice, tako i u nastojanju da se proširi saradnja u oblasti nauke i sporta i na tim osnovama odlučili da ponovo potpišemo ugovor“, istakla je dekanica Petrušić i izrazila nadu da će ovaj primjer biti podstrek mnogim mladim ljudima za nastavak školovanja Novom.

Direktor Plivačkog-vaterpolo kluba Jadran, Miloš Mračević zahvalio se Fakultetu na pokazanom razumijevanju za potrebe novskog sporta, a Opštini što je na još jedan način, mimo svojih redovnih aktivnosti podržala mlade sportiste. On je istakao da ova saradnja pokazuje kako sport i obrazovanje mogu ići zajedno, te da je od velike pomoći hercegnovskim klubovima jer omogućava da sportisti ostanu u gradu.

„Mi smo se dugi niz godina susretali sa problemom da jako talentovani sportisti ili oni koji pretenduju u prvu ekipu moraju da odu iz Herceg Novog jer nemaju perspektivu kada je u pitanju obrazovanje. Iz toga razloga, i mimo ovih stipendija i ugovora, jedno veliko hvala Fakultetu za ono što ste izgradili u Novome“, kazao je Mračević i izrazio nadu da će ovaj model saradnje biti nastavljen i razvijan tokom narednih godina. U znak zahvalnosti, igrači Jadrana uručili su dekanici Petrušić loptu sa potpisima vaterpolista koji su studenti Fakulteta.

9 Komentari

 1. Tacno 4 stipendije treba jos isplatiti . Preskakali su mjesece nisu redovno davali .Studenti to znsju a ima i u banci koliko su do sada isplatili.Neka provjere.

 2. Kad ce se isplacivati stipendije koje Opstina duguje studentima . Dugujete im jos 4 stipendije to je sramota a govorite o novim stipendistima.Puna
  su vam usta hvale prvo isplatite dugovanja jer svaki stipendista ima od vas ugovor po kojem mu trebate svaki mjesec isplacivati stipendiju. To se ove godine nije desilo cekali su cak i tri mjeseca a vi im niste isplacivali.Kad ce biti isplata zaostale 4 stipendije?

  10
  2
  • Svakako za takve koji sjede i komenarišu o nekim stvarima koje ne znaju nije nijedan fakultet. Danas su izjednačeni i privatni i državni fakulteti, ovaj je jedan od boljih privatnih a cijelo obrazovanje je na niskim granama i umjesto da se bavimo onima koji su nas doveli na niske grane mi se bavimo granama.

   23
   3
   • Za tvoju informaciju imam završen fakultet, zna se šta je završiti privatni fakultet, a šta državni. Učilo se na putu do faxa na privatnim, a za državni se trebala dobro zagrijati stolica. Nego imate viber grupe pa pustite poruku da se dislajkuju komentari koji su istiniti. Više sjedite u kafanu ispod faxa nego na fax, a pitanja za kolokvijume unaprijed dobijete, kao i odgovore. Samo ti živi u zabludi. Pozdrav!

    8
    1
   • Ako ti je ovo jedan od boljih kuku nama sa naukom. Nisi ti vidio fakulteta, pođi na državni pa ćeš vidjet šta je fakultet. Na kružni možeš samo poć popit kafu i podić platu, a naučit ne možeš ništa.

    8
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code