Nastavlja se uređenje lokalnih puteva u Herceg Novom: U narednih petnaestak dana...

Nastavlja se uređenje lokalnih puteva u Herceg Novom: U narednih petnaestak dana asfalt za ulicu Novo Mesto

17
Podijeli

Opština Herceg Novi nastavlja sa intenzivnim aktivnostim na uređenju lokalne putne mreže asfaltiranjem ulice Novo Mesto, u naselju Gomila.

Radovi će početi u narednih petnaestak dana, potvrđeno je danas kada su teren obišli potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, sekretarka za lokalnu upravu Vesna Samardžić i direktorica preduzeća „Komunalno stambeno“ Jasmina Konjević – saopšteno je iz Press službe.

Picerija i restoran

Oni su razgovarali sa predsjednikom Mjesne zajednice Igalo Zoranom Savkovićem koji je izrazio zadovoljstvo što će ova ulica, u kojoj stanuje veliki broj građana konačno biti asfaltirana.

Osim toga, predstavnici Opštine su potvrdili namjeru da se uredi ulica koja povezuje naselja Gomila i Šištet, a koja godinama čeka na sanaciju. Imajući u vidu da se ova ulica nalazi na privatnoj parceli, zakazan je sastanak sa vlasnicima zemljišta radi dogovora i što skorijeg rješenja ovog pitanja, a kako bi se na jesen moglo krenuti sa radovima.

Naselje Gomila će do kraja godine dobiti i sportsko igralište, što je još jedan projekat lokalne uprave za kvalitetniji život građana. Za ovu namjenu opredijeljeno je zemljište sa kojeg su uklonjeni nelegalni objekti i u toku je izrada projekte dokumentacije za izgradnju malog sportskog terena, a za šta se očekuje i podrška Ministarstva sporta.

Posjećamo, Opština Herceg Novi je od početka jula u saradnji sa građanima i mjesnim zajednicama asfalitirala pet dionica puteva u četiri mjesne zajednice: Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima, a probijen je i novi put između Gornjih i Donjih Sasovića, u zaleđu Zelenike. Cilj lokalne uprave je poboljšanje stanja lokalnih puteva, a pomoć i učešće građana,  mjesnih zajednica i donatora pokazali su se kao odličan način da se u kratkom periodu uradi mnogo posla, te da će sa ovom praksom nastaviti u narednom periodu.

17 Komentari

 1. Znate li vi jadnici iz Opstine a i vi iz DPS a koga uzimate da vam radi puteve? Jeste li vi ikada vidjeli kako izgleda jedan standardizovani put? Po koijem vi to standardima radite puteve? Jeli to ko da vise glasova dobija kvalitetniji put, inkluzivno sa sahtovima za odvod kisnice?

 2. Ima li načina da se pokosi rastinje u putnom pojasu od Magistrale do CMC Firme u Zapadnoj Bajkovini, prije nego li neka zmija ugrize nekog pješaka? Takoođe molim nadležne da razmisle o produženju ulične rasvjete na istom putnom dijelu još nekih 100 metara, jer su Izbor i DPS doveli rasvjetu do njihovih članova, a mi živimo u mrklom mraku.

  12
  3
 3. Cestitamo za Bijelu, Savinu, Mojdež, Baošiće i ostalo…
  Ruku na srce, zaista dobar posao je odradjen…
  Medjutim, ostaje jedna mrlja u ovoj prici. Kako to da ulica Spasica i Masere nije stigla na red a nalazi se na svega par minuta od centra grada? Ovoj ulici je pod hitno potrebna sanacija. Nadam se da nadlezni planiraju u skorije vrijeme da nesto preduzmu

  16
  3
 4. Fino fino sto ce se i na Gomilu nesto rabotati, ali ne zaboravite, tu se pita GDS na celu sa Miselom Ogurlicem, on ima svu potrebnu mehanizaciju i ljudstvo da po duskontnim cijenama, vrlo kvalitetno i brzo izvede sve radove, obratite paznju na to.

  9
  2
 5. Prodjoste li ispod
  ,,SKALA STO VISE NA MOJDESKI PUT,,
  Čuli smo da je zemlja ispod skala privatna a skale u putnom pojasu.
  Hoćete li snositi odgovornost ako se nekome nešto desi a skale budu uzrok ?????

  8
  4

Ostavite komentar

*

code