Početna Društvo Nastavljena izgradnja Dnevnog centra u Sutorini

Nastavljena izgradnja Dnevnog centra u Sutorini

9

Izgradnja Dnevnog centra nastavljena je juče, nakon pauze koju su uslovile privremene mjere za suzbijanje epidemije virusa COVID-19. Lokaciju u Sutorini danas su obišle potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, koje su se uvjerile da se radovi izvode kvalitetno i da se projekat privodi kraju – saopšteno je iz Službe za informisanje.

Foto: Služba za informisanje OHN

– Vrlo brzo će doći do toga da će korisnici Dnevnog centra moći da koriste ovu lokaciju i ovaj objekat, u kojem će imati mnogo više prostora nego privremeni smještaj u kojem su sada, kazala je potpredsjednica Opštine Danijela Đurović.

Ona je izrazila zadovoljstvo načinom vođenja i izvođenja projekta, ističući da lokalna uprava na ovaj način potvrđuje ozbiljnost u radu i odgovoran odnos prema korisnicima Dnevnog centra i svim osobama sa teškoćama i smetanjama u razvoju.
Podsjetila je da je Opština dugi niz godina posvećena ovom projektu, od momenta osnivanja Dnevnog centra, do iznalaženja adekvatne lokacije za njegov rad, usvajanja urbanističkog projekta prije šest godina i sada kada su u toku aktivnosti na izgradnji.

– Zahvalni smo što smo dobili pomoć od donatora u realizaciji ovog dijela projekta, ali moramo da kažemo i da smo jedna od lokalnih samouprava koja nažalost nema u potpunosti podršku Države, za razliku od nekih drugih opština, ocijenila je Đurović.

U narednom periodu predstoje radovi na postavljanju podnih obloga, uređenju terena i parkinga, postavljanju vodovodnih i kanalizacionih cijevi, priključenja objekta na struju, informisala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

– Ja se nadam i očekujem da će izvođač uključiti sve svoje kapacitete i da će se potruditi da maksimalno brzo završi ostatak radova, odnosno da dinamiku koliko-toliko ispoštuju i da u datim okolnostima imamo što skoriji kraj građevinskih radova, kazala je Samardžić.

Ona je pohvalila dobru koordinaciju i svakodnevnu komunikaciju Sekretarijata i Dnevnog centra, koji su maksimalno na raspolaganju izvođaču kako bi doprinijeli lakšem i bržem završetku projekta. Takođe, zahvalila se zaposlenima u Dnevnom centru na maksimalnoj uključenosti kada je u pitanju izgradnja objekta, kao i na posvećenom i kvalitetnom radu sa korisnicima.

Foto: Služba za informisanje OHN

Đurović i Samardžić su istakle da je realna potreba Herceg Novog proširenje usluga Dnevnog centra, odnosno transformacija te javne ustanove u centar koji će raditi i sa korisnicima starijim od 27 godina. Kako su istakle, lokalna uprava već intenzivno radi na ostvarivanju preduslova za aktivaciju tog servisa i već su obavljeni razgovori sa potencijalnim donatorima.

– Koristim ovu priliku da kažem da ćemo uraditi sve što je do nas da do toga dođe što prije. Kako se radovi na ovom objektu završavaju, tako ćemo preduzimati određene tehničke i ostale korake koji vode reorganizaciji ustanove u 27+, kazala je Samardžić.

U lokalnoj upravi su svjesni da se radi o usluzi koja zahtijeva ispunjavanje dodatnih standarda kada su u pitanju prostor, potrebna sredstva i kadrovska osposoboljenost, ali i optimistični jer lokacija na kojoj se trenutno gradi Dnevni centar daje mnogo mogućnosti i moći će u potpunosti da odgovori svim zahtjevima.

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić naglasila je da se trenutno izvode unutrašnji radovi, nivelacija podova za postavljanje specijalne podloge radi bezbijednosti djece i omladine koja će boraviti u Centru.

– Ima još dosta posla, radovi su složeni i jako je bitno da ih proprati nadzor, jer od njih zavisi kakav će centar da bude. Jako je važno da nema vlage zbog korisnika koji će boraviti u njemu. Prostor je odličan, sve što je predviđeno zakonom imaćemo. Obezbijedili smo dio opreme i čim podovi budu završeni preselićemo dio stvari – kazala je Kosić.

Vrijednost ugovorenih radova na izgradnji Dnevnog centra iznosi oko 202 hiljade američkih dolara, a projekat finansiraju Komanda američkih snaga za Evropu i Kancelarija za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD-a u Podgorici.

9 Komentari

 1. E bas ce njih dvije da procjene i da se uvjere da su radovi kvalitetni. Vjerovatno im je neki zidar pricao o kvalitetu radova, a one klimale glavom 😁

  9
  5
 2. Danijela sigurno zna da se radovi izvode kvalitetno, kao i na šetalištu koje je obilazila… ko obiđe uvjerit će se koliko je kvalitetno.

  17
  3
  • Hahahahaha kako si ti Petre Porobicu pao na niske grane.Kako te boli sto Vasa svi cjene,a tebe niko.Ostavi se Vasa vise.Momak radi ,a ti samo komentarisi za drugo i nijesi.Ljubim te🤣🤣🤣

   9
   8
   • Kakvi providni komentari. Da bar nešto pametno napišete, nego čekate bilo kakvu vijest da se za Petra zakačite. Sramota za starije Porobiće što ovu dječju igru ne prekinu, već se samo brukate.

    7
    4
  • Inicijativa,plan i komletnu prijekciju je obezbjedio gosp.Grgurevic Niksa,Ali to niko me spominje.Neka ih neko pita da li je to istina I zbog cega to javno be priznaju I zahvale sve bar Grgureviću ,na kraju njega godpodo iz Radio Jadrana pitajte

   20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code