NASTAVLJENA IZGRADNJA HOTELA “REGENT PORTO MONTENEGRO”

NASTAVLJENA IZGRADNJA HOTELA “REGENT PORTO MONTENEGRO”

514
0
Podijeli

hotel regent1Izgradnja prvog kondo hotela “Regent Porto Montenegro”, kao i prvog hotela sa pet zvjezdica u Tivtu, nastavljena je početkom septembra. Hotel će, kako je i planirano, biti potpuno funkcionalan u junu sljedeće godine, potvrdio je Radiju Jadran, pr tivatske marine, Danilo Kalezić.
Grubi radovi završeni su 8. maja simboličnim postavljanjem cigle na posljednji šesti nivo hotela. Radovi su „mirovali” tokom turističke sezone, a početkom septembra krenulo je posao u unutrašnjosti hotela. „Počela je separacija prostora i postavljanje vrata, tako da će posjetioci marine u narednih par mjeseci moći da vide kako će unutrašnjost hotela izgledati. Pored toga, krenuće izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena, restorana i cigaret-lounge-a kao i dijeljenje 88 soba” – kazao nam je Kalezić. Tzv. „fini radovi” planirani su za početak naredne godine, kako bi se ispoštovali unaprijed određeni rokovi i kako bi hotel počeo da „živi” praktično već od maja.
Danilo kalezic2Kondo-hotel “Regent Porto Montenegro” je projekat vrijedan 55 miliona eura i slobodno moći će da parira velikim svjetskim hotelskim lancima, poput Hiltona. Imaće skoro 20 hiljada kvadrata, sadržaće 34 luksuzna apartmana i još 49 apartmana koji su ponuđeni na prodaju. Operater hotela je poznati tajvanski konzorcijum “Regent Hotels & Resorts”, a prvi gosti u novom hotelu koji gradi kotorska firma “Yu Briv”, trebalo bi da stignu početkom sljedećeg ljeta. Kamen temeljac postavili su 20. januara prošle godine tadašnji crnogorski premijer Igor Lukšić i kanadski biznismen Piter Mank.
Druga faza razvoja marine Porto Montenegro, koja ide paralelno sa izgradnjom Regent hotela, je proširenje marine i povećanje broja vezova sa trenutnih 250 za još 173, tako da će jedna od najljepših marina na Mediteranu predstojeću turističku sezonu dočekati sa preko 400 vezova. No ni to neće biti konačan broj vezova.
„Sa završetkom izgradnje naše nove rezidencijalne zgrade „Ksenija” 2015, koja će imati 48 stambenih jedinica, marina će raspolagati sa dodatnih 80 vezova. Ljeto 2014. dočekujemo sa kapacitetom marine od 423 veza, a sezonu 2015. sa novom zgradom i mjestom za skoro 500 plovila” – najavljuje Kalezić.
Inače, više od 130 vezova biće za mega jahte veće od 30 odnosno 50 m, što je kuriozitet nautičke industrije s obzirom da na Mediteranu nema mnogo luka koje mogu primiti toliko duge jahte.
U Porto Montnegru su proteklom sezonom izuzetno zadovoljni, a marina je i danas maksimalno popunjena. Svih 250 vezova je zauzeto i postoji lista čekanja za nautičare koji žele da se usidre u Portu.
Ovih dana Porto Montenegro se kao nautička destinacija predstavlja na sajmu nautike u Sautemptonu, a krajem septembra očekuje ih gostovanje i na boat showu u Monaku, gdje će se pored svoje ponude nastojati da što bolje predstave i Crnu Goru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code