Početna Turizam Nastavljena predavanja o operativnom menadžmentu u turizmu, u centru povrat investicije

Nastavljena predavanja o operativnom menadžmentu u turizmu, u centru povrat investicije

1

Drugu radionicu iz oblasti operativnog menadžmenta u turizmu, na temu finansijske analize, koju je vodio prof. dr Ivo Županović, ekspert za upravljenje destinacijom, u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, obilježila je priča o neophdnosti konsolidovanog izvještaja.

Kod nas je on uveden prije 20-tak godina, a važan je način funkcionisanja jer se integrišu izvještaji u međunarodnom poslovanju i suzbija bar dio sive ekonomije.

Prof. dr Ivo Županović je, pored ostalog, dao tri primjera investiranja i načina na koji se izračunava povrat investicije. Posmatrane investicije bile su u rezidencijalne apartmane, marine i hotele. Objasnio je i povrat investicije u izgradnju bazena u sklopu kuće koja se ranije izdavala i kako je to podiglo njenu cijenu za oko 20%.

Bilo je intersantno čuti i kako se izračunava bilans uspjeha. Interakcija sa turističkim poslenicima koji su došli na korisnu I zanimljivu radionicu bila je veoma dinamična.

Inače, prof. dr Ivo Županović i mr. Dragana Zečević su i autori knjige “Finansijska analiza” koja je promovisana ovog ljeta u Herceg Novom i predstavlja pomoć u analizi finansijskih i ekonomskih efekata koji se ostvaruju u turizmu, najvažnijoj privrednoj grani u gradu.

Nastavak radionice najavljen je već u oktobru.

1 komentar

  1. Ovo je sve super i tako treba raditi i pripremati.Ali mi imamo mnogo problema vidljivih golim okom i to treba rijesavati.U Lazaret marinu i hotel kao i Acd hotel takode visoke kategorije ,ne moze se spavati od smrada!!!Ako sledecu sezonu ovako sacekamo nece se oporaviti sledecih 5 sezona.Niko ne pomislja napraviti garaze,maksimum je crtanje ulice,odvoz smeca vrlo los, saobracaj je u kolapsu,nijedne nove atrakcije poput aqua parka ili slicne atrakcije,itd ,itd

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code