Početna Društvo Nastavljena testiranja spasilaca, za sada 24 spremna za sezonu

Nastavljena testiranja spasilaca, za sada 24 spremna za sezonu

3

Provjere za ovjeru licenci za spasioce na vodi su nastavljene, uz poštovanje svih mjera zaštite, obavijestili su iz Crvenog krsta Crne Gore.

Foto: Crveni krst Crne Gore

„Juče su 24 spasioca uspješno prošla testiranja i spremni su za angažman u ovoj turističkoj sezoni. Danas i u narednim danima nastavljamo intenzivno sa aktivnostima kako bismo obezbijedili dovoljan broj spasilaca za naše plaže“, kaže se u saopštenju.

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu.

Kako su stvoreni uslovi za nastavak aktivnosti, tako su nove ovjere nastavljene 18. maja i intenzivno će se održavati do 1. juna, a i u nastavku, u skladu sa interesovanjima kandidata. Ovjere se održavaju u Hotelu Mediteran u Bečićima, uz poštovanje svih mjera zaštite.

Spasioci prilikom prijave za ovjere moraju posjedovati licencu i važeće ljekarsko uvjerenje. Ukoliko spasilac iz nekog razloga ne posjeduje licencu, potrebno je da se javi u Nastavni centar za obuku spasilaca, kako bi dobio instrukcije o proceduri dobijanja duplikata licence. Svi kandidati treba da se blagovremeno prijave za provjere Nastavnom centru, kako bi se napravio raspored provjere po grupama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 069 334 267, kao i putem mail-a: spasilastvo@ckcg.me

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code