Nastavljeni radovi na rekonstrukciji Šetališta

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji Šetališta

19
Podijeli

Radovi na rekontrukciji Šetališta Pet danica, na potezu od lokala Mimoza do Dominikane, nastavljeni su tokom jučerašnjeg dana. Kao što su iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog još ranije najavili, čekalo se odobrenje građevinske inspekcije za nastavak izvođenja radova, kako bi se što prije pristupilo rješavanju problema sa rekonstrukcijom.

Revidovani projekat rekonstrucije poslat je krajem oktobra Institutu za građevinarstvo u Podgorici, a izmjenom je previđeno da se i na tom potezu šetalište proširi sa morske strane.

Picerija i restoran

Ukupna vrijednost rekonstrukcije Šetališta iznosi 350 hiljada eura, a rok za izvođenje radova na trasi gdje se sada radi je 60 dana. Radovi neće biti prekidani, sem 25. decembra ove godine, 1. i 2. januara naredne, kao i u slučaju loših vremenskih uslova. Radove na rekonstrukciji Šetališta izvodi Đokić group D.O.O.

Podsjetićemo da je rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365m od Galeba u Igalu do kupališta Raffaelo na Toploj počela još 2015. godine, a do sada je proširen dio Šetališta od Galeba do picerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, ljetnje sezone i preprojektovanja.

19 Komentari

 1. Pitanje za nadležne.
  Je li stari austrougarski pružni potporni zid,star 120 god.
  Kulturno dobro?
  I da li je rušenje i betoniranje odobrio Zavod za zaštitu spomenika kulture?
  Pružni pojas je inače 6 do 9 m.
  Procjenite šta je vrijednije i manje štetno za rušenje!
  Taj zid,ili nelegalni objekti na državnom zemljištu.

 2. Ko je barkom nekad kruzio po zalivu imao je lijep pogled na zelenilo puno preljepih palmi a setaliste sa strane mora sa kamenim zidom , dok sada imamo skalamerije razne , zardjale metalne ograde i osalovane stubove iz kojih zardjale zice vire a i velike stapove koji vire iz zemlje (ostatci palmi).

  Tuga nad tugama na sta licimo

  10
  1
  • Savrseno ste to opisali. Taj kameni zid je isao uz ovaj ambijent, ali sad se samo izlije betoncina, i nacickaju lokali, a zelenila vise nema. Nijedan turista ne zeli da gleda u otuzni beton. Zao mi je sto HN izgubio prepoznatljivost koju je imao.

   8
   1
 3. Opet bezimeni strucnjaci komentarisu. Ima tu i boljih rjesenja i od betonske i pjeskovite pkaze. Nista od dobrih plaza bez ciscenja obale od kamenja i mljevenja pa vracanja u more da ga za jednu zimsku sezonu oblikuje u sotni pjesak.Moze i jos da se nanese ditni pijesak u velikim kolicinama.

 4. Ta betonska plaža je izum betonskih glava! Gdje je tu Morsko dobro? Cime se oni bave – gatanjem u šolju kafe? Gdje je tu Crna Gora (navodno) ekološka država? Da je bilo pameti mogli su se ugledati na stjenovito kupaliste izmedju betonske plaže nekadasnjeg hotela Boka i Rokijeve plaže – tu je danas veoma fina uzana pjescana plaza. Taj pijesak je nanijelo more sa Rokijeve plaže! Zbog cega se na taj uzak pojas nije sasulo nekoliko kamiona pijeska? Bilo bi i ljepse i prakticnije i jeftinije!

  11
  1

Ostavite komentar

*

code