Nastavljeno snimanje serije „Na veslu priča Boka“ u Budvi

Nastavljeno snimanje serije „Na veslu priča Boka“ u Budvi

1
Podijeli

Jedinstveni duh Boke u TV seriji „Na veslu priča Boka“ prisutan je i u novim epizodama, koje se snimaju na Budvanskoj rivijeri. Ova dokumentarna serija se emituje na RTS-u, u produkciji Matice Boke i Udruženja „Šta hoćeš“, a uz podršku Opštine Budva i TO Budva.

Autori iz Budve svojim pričama ispričanim na veslu, a tematski vezanim za prirodu, daće svoj doprinos ovom originalnom konceptu koji se sa velikom pažnjom gledališta već šest godina emituje na RTS-u, saopštavaju iz Matice Boke.

Picerija i restoran

Zastupljeni su stvaraoci različitih profila, obrazovanja i generacija: legendarni profesor dr Miroslav Luketić, profesorka Božena Jelušić, novinar i publicista Ranko Pavićević, istoričarka umjetnosti Lucija Đurašković, novinar i publicista Savo Gregović, glumica i pjesnikinja Radmila Knežević.

Po riječima autora koncepta i reditelja serije Rastka Šejića posao dokumentarista jeste da daju izvještaj o stvarnosti:

– Imamo sreću da tu istinu u umjetničkoj interpretaciji čujemo od najumnijih ljudi svih sredina u kojima smo do sada snimali „Na veslu priče“ i to pričama koje mogu da prežive zub vremena. Budva sa izvanrednim kulturnim nasljeđem i prirodnom ljepotom, ličnostima koje svojim djelima prenose slavu ovoga starog grada, logičan je izbor mjesta za nastavak snimanja serije, koja upravo te vrijednosti i njihovu vezu ističe u prvi plan. Zahvalni smo Budvanima na toploj dobrodošlici- kazao je Šejić.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović smatra da je snimanje serije „Na veslu priča“ važan potez u borbi za očuvanje kulturnog identiteta grada Budve, ali i za promociju turizma, „onoga zasnovanog ne na ispraznosti, nego na punoći sadržaja, spoju svih ljepota kojima se dičimo i koje branimo“.

Predsjednik UO Matice Boke i izvršni producent serije, Željko Komnenović, podsjeća da je „jedinstveni duh Boke“ predstavljen već u prvih devet epizoda serije „Na veslu priča Boka“ emitovanih na RTSu u junu 2018.

Snimanje serije „Na veslu priča“ nakon Budve biće nastavljeno u Kotoru i Herceg Novom

1 komentar

  1. U tekstu stoji da je u junu ove godine emitovano prvih devet epizoda, ali i stoji da se serija emituje vec sest godina. Sto je istina?
    Mislim da Matica Boke ne producira seriju sest godina.

Ostavite komentar

*

code