Početna Kultura Nastavljeno snimanje serije „Na veslu priča Boka“ u Budvi

Nastavljeno snimanje serije „Na veslu priča Boka“ u Budvi

1

Jedinstveni duh Boke u TV seriji „Na veslu priča Boka“ prisutan je i u novim epizodama, koje se snimaju na Budvanskoj rivijeri. Ova dokumentarna serija se emituje na RTS-u, u produkciji Matice Boke i Udruženja „Šta hoćeš“, a uz podršku Opštine Budva i TO Budva.

Autori iz Budve svojim pričama ispričanim na veslu, a tematski vezanim za prirodu, daće svoj doprinos ovom originalnom konceptu koji se sa velikom pažnjom gledališta već šest godina emituje na RTS-u, saopštavaju iz Matice Boke.

Zastupljeni su stvaraoci različitih profila, obrazovanja i generacija: legendarni profesor dr Miroslav Luketić, profesorka Božena Jelušić, novinar i publicista Ranko Pavićević, istoričarka umjetnosti Lucija Đurašković, novinar i publicista Savo Gregović, glumica i pjesnikinja Radmila Knežević.

Po riječima autora koncepta i reditelja serije Rastka Šejića posao dokumentarista jeste da daju izvještaj o stvarnosti:

– Imamo sreću da tu istinu u umjetničkoj interpretaciji čujemo od najumnijih ljudi svih sredina u kojima smo do sada snimali „Na veslu priče“ i to pričama koje mogu da prežive zub vremena. Budva sa izvanrednim kulturnim nasljeđem i prirodnom ljepotom, ličnostima koje svojim djelima prenose slavu ovoga starog grada, logičan je izbor mjesta za nastavak snimanja serije, koja upravo te vrijednosti i njihovu vezu ističe u prvi plan. Zahvalni smo Budvanima na toploj dobrodošlici- kazao je Šejić.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović smatra da je snimanje serije „Na veslu priča“ važan potez u borbi za očuvanje kulturnog identiteta grada Budve, ali i za promociju turizma, „onoga zasnovanog ne na ispraznosti, nego na punoći sadržaja, spoju svih ljepota kojima se dičimo i koje branimo“.

Predsjednik UO Matice Boke i izvršni producent serije, Željko Komnenović, podsjeća da je „jedinstveni duh Boke“ predstavljen već u prvih devet epizoda serije „Na veslu priča Boka“ emitovanih na RTSu u junu 2018.

Snimanje serije „Na veslu priča“ nakon Budve biće nastavljeno u Kotoru i Herceg Novom

1 komentar

  1. U tekstu stoji da je u junu ove godine emitovano prvih devet epizoda, ali i stoji da se serija emituje vec sest godina. Sto je istina?
    Mislim da Matica Boke ne producira seriju sest godina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code