Nastavnici, roditelji i đaci uređivali školsku zgradu na Savini

Nastavnici, roditelji i đaci uređivali školsku zgradu na Savini

26
Podijeli

U OŠ „Milan Vuković“ 13.aprila bila je radna subota. Tog dana je organizovana radna akcija – uređenje enterijera i eksterijera škole. U akciji uređenja školskog prostora (farbanje, krečenje prizemlja i dijela fasade) učestvovali su nastavnici, uz pomoć roditelja i prijatelja. U isto vrijeme, učenici su sa nastavnicima uređivali učionice. Za određeni broj učenika organizovan je i sportski dan u fiskulturnoj sali.

– Sljedeća radna subota, 11.maja biće nastavak započetih radova na uređenju školskog prostora. S obzirom da je naša škola ove godine domaćin manifestacije „Karavan prijateljstva“, aktivnosti koje realizujemo su i početak priprema za tu manifestaciju, ali su, i bez toga, bile neophodne, jer je Škola bila u vrlo zapuštenom stanju – kaže nam v.d direktorica Tatjana Relić.

Picerija i restoran

Ona najavljuje i da će Karavan prijateljstva biti organizovan u periodu od 6.do 9.juna. Ova škola je bila jedna od šest čiji su se učenici i nastavnici sastajali svake godine, počev od 1978, na manifestaciji zvanoj Bratski susreti. Oni su se održavali svake godine u jednoj od škola u Banja Luci, Osijeku, Bitolju, Kranju, Zemunu i Herceg Novom.

– Poslije pauze od više godina, susreti su obnovljeni 2013.godine pod nazivom Karavan prijateljstva, a naša škola je, uz saglasnost Ministarstva prosvjete svake godine, od tada, bila učesnik Karavana. Već smo započeli pripreme, a i uređenje školskog prostora je u okviru toga. Sve aktivnosti koje sprovodimo omogućili su nam donatori (u vidu finansijske pomoći i donacije materijala). Zahvalni smo Opštini Herceg Novi koja je pozitivno odgovorila na našu molbu da nam finansijski pomogne prilikom organizacije Karavana prijateljstva, kao i preduzeću „Vuković-boje i lakovi“ i salonu keramike „Azzurro“ koji su nam donirali jedan dio potrebnog materijala za uređenje školskog enterijera. Takođe smo zahvalni i preduzeću „Čistoća“ koje nam je ustupilp na korišćenje tri betonske kante za otpatke koje su postavljene u dvorištu Škole – priča Relić.

Uprava škole sa Savine pčekuje još pozitivnih odgovora na molbe za donacije, a posebno ističu donaciju vlasnika hotela „Perla“ koji su donirali 16 brendiranih licenciranih desktop računara, sa kompletnom pratećom opremom, čija je vrijednost 7000 eura, za opremanje računarske učionice u kojoj su nam bili računari iz 2005.godine.

– S obzirom da je računarska učionica u veoma lošem stanju (svi prozori su zakovani da vjetar ne bi razbio stakla, vlaži zid zbog prokišnjavanja), planiramo, uz pomoć donatora, i renoviranje učionice, da bismo učinili prijatnijim boravak učenika i nastavnika u učionici, kao i da bismo sačuvali novu računarsku opremu- ističe Relić.

Uspostavljena je i odlična saradnja sa roditeljima, koji su i sami inicijatori brojnih aktivnosti. Primjetna je pozitivna atmosfera u kolektivu, i spremnost svih zaposlenih da doprinesu boljim uslovima boravka i rada u školi.

– Divan je osjećaj dolaziti na posao motivisan, pun entuzijazma i osjećati želju za stalnim unapređenjem postojećeg stanja, a takva atmosfera je sigurna osnova za efikasan rad Škole u svim segmentima – poručuje Relić.

26 Komentari

 1. E. Pametnjakoviću. A Željko nije krečio u ovih 15 godina. Ulizujete se kao nekada njemu. Pozdrav za književnika i intelektualca, direktora starog, da dugo uživa u penziji i objavi još knjiga.

  4
  6
 2. Kao što rekoh jednom prilikom… Inteligentna, snalažljiva, istrajna, mudra… U početku skeptična, ali zalažući se za stvari u koje vjeruje, ljude i kolektiv u koji vjeruje, naravno uz veliku podršku učenika i roditelja, Tanja polako ostvaruje svoj cilj, a to je da ovu školu dovede u stanje u kakvom je nekada bila, poznata i priznata. Svaka čast na odvažnosti i hrabrosti, snazi i odlučnosti. Nadam se da će nakon ove, a sličnih akcija u budućnosti, “zli jezici” utihnuti i pustiti ženu da radi svoj posao kako najbolje zna i ume….Žena “đavo”… U pozitivnom smislu.

  20
  13
 3. Da biste djeci davali primjer ,morate se potruditi da vasa okolina gdje živite i radite bude čista i uredna ,tada će vas i djeca uvažavati , neće prljati i uništavati ,i ponašati se kao da su došla iz srednjeg vijeka. Djeca vide i znaju da cijene sve sto radite . U svakom slučaju ,bravo za ideju!

  21
  5
  • Svakako za pohvalu ,ali je to trebalo raditi u nedelju , djeca u subotu su trebala nadoknaditi izgubljene casove koje ce imati spajanjem peaznika .Skola je prvo za nastavu a ne da se na kraju nagomila gradivo .

   3
   18
   • Za Vašu informaciju, obrazovni program obuhvata: obavezni dio (obavezni predmeti i izborni predmeti), obavezne aktivnosti (rad odjelj.zajednice, dani kulture, sporta i tehnike) i prošireni dio, koji, između ostalog, čine i slobodne aktivnosti… Prvo se informišite, pa tek onda komentarišite.

    10
    5
 4. Kako je krenulo još ćete zvati ministra, predsjednika države i predsjednika Opštine da vam očiste kuću i dvorište. Što je vama ostrašćene budale, pa ljudi uređuju SVOJU KUĆU! Bolje bi bilo i vama da uzmete metlu. A tačno je da je to trebalo uraditi i ranije i da to treba da line sve ustanove, bilo privatne, bilo državne. Pogledajte kako je Rasko sredio Dom zdravlja. Dakle, sve je do ljudi, SVE JE DO NAS!

  18
  5
  • Hahaha sredio je Raško Dom zdravlja i podobne radnike iste; a i korisnike usluga, da se nadaju zdravlju što više i ne dolaze u pomenutu ustanovu. Kako me je fino doktorica savjetovala da privatno uradim neke nalaze, iako fond za isto pokriva troškove, kako kaže “Šta vam je to dati 30 evra.”

   6
   4
  • Ova skola je imala dosta uspjeha , dobre ucenike i nastavnike , dosta priznanja ..jedna ugledna skola , ne znam zasto ovakvi komentari ????

   12
   4
   • Ima i sada dobre učenike i nastavnike, i zahvaljujući njima priznanja, očigledno…i pored, ili, tačnije, uprkos “onakvom” direktoru…

    6
    3
 5. Šteta što ova sposobna zena nije ostala u Srednjoj skoli kao direktorica, tamo je potrebno da bude domacin neko. Tamo nema nikoga doma!

  26
  7
 6. Bravo Tanja, svaka čast , ovo je rijetkost kod nas, uglavnom se misli samo na sebe! Primjer za direktora u blizini, dosta je lokanja počni da krečiš!

  30
  6
 7. Sramota za Ministarstvo na celu sa Sehovicem,kad
  nastavnici i roditelji moraju da popravljaju i
  uredjuju oronulu skolu.A izjava v.d.direktorice
  je vise nego skandalozna.Sta ocekivati bolje
  od partijskog “uhljeba”.Postavljena po “duznosti”.

  16
  35
 8. Ovo je bruka! Hoće li učitelji postati čistači i moleri u 21.v ? Dokle će roditelji plaćati za ono što je posao Ministarstva i uprave škole? Gdje idu te pare?

  17
  27

Ostavite komentar

*

code