Početna Sport Nataša Radović najbolja mlada košarkašica u 2016. godini

Nataša Radović najbolja mlada košarkašica u 2016. godini

4

Najbolja mlada košarkašica u Crnoj Gori za 2016. godinu je Nataša Radović iz ženskog košarkaskog kluba Primorje.

natasa-radovic-najbolja-mlada-kosarkasicaKako je bilo, pitali smo Natašu: “Kako ostavim ranac onaj školski, loptu pod ruku, a na leđa ponovo ranac, sada onaj sportski, i tako godinama. Ujutru se probudim, pored kreveta lopta, malo dalje ranac i knjige, lopta mami, igra duša za koševima,  al’ prvo škola, pa košarka.”

Toliko je Nataši Radović trebalo, korak po korak, trening po trening, koš po koš, pobjeda za pobjedom, da postane najbolja i najkvalitetnija košarkašica Crne Gore do 20 godina.

“Svih ovih godina iza mene je stajalo moje Primorje i direktorica Željka Ratković. Da nije bilo nje i stručnog štaba našeg Kluba, ja ne bih bila na ovoj ceremoniji i proglašena nadom crnogorske košarke. Hvala im, i ova povelja koja će krasiti moju policu, ustvari je svih nas “, izjavila je Nataša nakon dodijeljene nagrade.

Pitanje, šta dalje, se samo postavlja, Nataša nema 20,  već manje od 17 godina i košarkaška karijera je tek pred njom. Rođena je 16.05.2000. godine u Kotoru,  a košarkom se počela baviti sa nepunih 9 godina, i od tada se nije zaustavljala, a tako će i ostati, poručila je Nataša.

natasa-radovic-najbolja-mlada-kosarkasica-2“Ovo je tek prva trećina moje karijere. Primorje me povelo na put dug sedam godina do najbolje košarkašice u državi i vjerujem da će me moji treneri i stručni štab za koju godinu ispratiti u jedan od velikih evropskih ženskih košarkaških klubova. Ja vjerujem da mi je tamo mjesto i u godinama koje dolaze odlučna sam da to i dokažem”.

Razvojni put šesnaestogodišnje Primorke išao je od prvih košarkaških koraka u Školi košarke Primorja i već u drugoj godini treniranja sa ekipom mlađih pionirki bila je prvak države. Kako su se redale godine, tako su se redale i medalje. Sa pionirkama je bila prvak države, sa kadetskom ekipom  prvak Jadranske lige i sa istom ekipom srebrna u nacionalnoj ligi, a prošle godine je sa juniorskom ekipom Primorja osvojila zlatno odličje.

Bila je kapiten svih selekcija od najmlađe do juniorske, u kojoj je ove godine kapiten i najbolji strijelac. Nataša ne zaostaje ni u igrama za seniorsku ekipu u kojoj je standardni član prve petorke. Da se statistika njenih poena vodila od mlađih pionirki do sada, vjerujemo da bi prosjek bio od 25 do 30 koševa po utakmici, istakli su u Stručnom štabu Primorja. Prošle godine je bila u tri reprezentativne selekcije Crne Gore, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Bila je u sastavu mlade reprezentacije koja je u julu nastupila na šampionatu Evrope B divizije za igračice do 20 godina.

A ko hoće da se sam uvjeri neka dođe na tribine Sportskog centra Igalo i vidjeće šta zna, koliko može i šta je spremna da učini najbolja mlada košarkašica Crne Gore, Nataša Radović, da bi postigla još jedan koš i još jednu pobjedu.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code