Početna Oko nas Kotor Naučni skup „Stare i rijetke knjige, dokumenta i umjetnine na papiru“

Naučni skup „Stare i rijetke knjige, dokumenta i umjetnine na papiru“

0

U multimedijalnoj dvorani crkve Sv. Pavla, u Kotoru, u utorak, 7. maja, biće održan naučni skup pod nazivom „Stare i rijetke knjige, dokumenta i umjetnine na papiru“.

Učesnicma će na otvaranju govoriti direktor OJU Muzeji Kotor, Dušan Medin, konzervatorka – restauratorka OJU Muzeji Kotor – Muzej grada Perasta, mr Maja Uskoković i sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Jelena Vukasović. Na otvaranju, u muzičkom dijelu programa, učestvovaće prof. Milena Krivokapić, na violini.

U oviru skupa biće priređene tri sesije: “Stare i rijetke knjige“, “Dokumenta” i “Umjetnine na papiru  i mjere zaštite”.

Izlagači su bibliotekari, konzervatori i arheolozi, naučni radnici i istraživači iz Kotora, Perasta, Cetinja, Dubrovnika i Beograda, kao i predstavnci SPC –Mitropolije crnogorsko primorske i Kotorske biskupije.

Skup će biti otvoren u 9 časova, a nakon stručnih izlaganja, za učesnike je predviđen obilazak Galerije solidarnosti i kotorskog Lapidarijuma uz stručno vođenje arheologa Gojka Andrijaševića i Aleksandre Mićunović iz OJU „Muzeji“ Kotor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code