Početna Naslovna Nautičari preplavili Gradsku luku i Škver

Nautičari preplavili Gradsku luku i Škver

6

Ne kaže se uzalud da su nautičari turisti koji najviše troše, a prema istraživanjima od proše godine, dnevna prosječna potrošnja z Crnoj Gori iznosila je preko 40 eura.

Po onome koliko troše nautičari u prodavnciama, kafeima i restoraniam na Škveru od juče kada su u Gradsku luku Herceg Novi uplovili sa  10 katamarana, reklo bi se da je ta cifra mnogo veća.

To je prvi ovogodišnji veći dolazak plovila u Gradsku luku, koje su svi željno očekivali. Skoro 150 nautičara stiglo je juče popopodne po ekstremnoj vrućini, a  sinoć ih je osvježila kiša.
To je dobitak za sve, samo da je ovakvih dana više, kaže nam direktor Agencije za upravljanje Gradskom lukom, Božo Ukropina:

 -Oni su ekstra potrošači, imaju novac. To su mladi ljudi. Čitavu noć su bili po kafićima u gradu. A dvije prodavnice na Škevru imale su promet što nisu odavno. Nautičari troše i plate gdje god dođu lučki boravak, a mimo toga potroše mnogo novca u restornima i kafićima. Većinom su iz Ukrajine, ima nešto Engleza i Rusa. Danas će otići u pravcu Budve, juče su bili u Kotoru. Jako lijepa slika, poslije tmurne atmosfere u posljednje vrijeme- ističe Ukropina.

Katamarani su u vlasništvu kompanije iz Bara, a posredstvom  agencije “Silavetra” iznajmljeni su na sedam dana viskoplatežnim gostima koji obilaze crnogorsku obalu.

Preko iste agencije očekuje se dolazak 12 jedrlica početkom oktobra.
U Gradskoj luci se nadaju da će do iduće godine dobiti koncesiju, odnosno da će Uprava pomorske sigurnosti preuzeti sve luke u Crnoj Gori. Onda će, kako kaže Ukropina, u kratkom vremenu unaprijediti infrastrukturu. Jer, obezbijeđena su sredstva za ulaganja u lukobran i poboljšanje lučkog servisa.

6 Komentari

 1. Bolje bi vam gospodine Ukropina bilo da uposlite malo te vase NERADNIKE da pometu malo oko vaseg praga da turista ima gde da pridje, a ne da sve bazdi!!!

  22
  4
 2. kakve su ovo vijesti_>??? doslo deset katamarana na dva sata u luku, sta je sa vama????,Eno u gradu sam vidio 12 turista ,hocete li i o tome pisati- Inac nauticari odavno izbjegavaju luku Novi,zbog ludila koje dolje vlada od zaposlenih koji nece da pomognu pri vezivanju,do buke,muzike do ranih jutarnjih sati,vec smo izasli u nautickim publikacijama,kao crvena zona

  18
  5
 3. Gospodine Ukropina, zadnjih dana se veoma cesto pojavljujete u lokalnim medijima isticuci uspjeh ovogodisnje sezone dolaskom 10 katamarana. Kao domacin Gradske luke ste trebali da docekate goste na tradicionalan nacin sa lozom, suvim smokvama i priganicama, pa da pokazete koliko Vam je zaista stalo do njih. Bilo je za ocekivati da bar pometete pristaniste i zabranite prolaz automobilima do obliznjeg lokala, koje im omogucava druga kolona novske liste koja je naklonjena DPS-u.

  43
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code