NAVIJAČI-HULIGANI OBRUKALI VATERPOLO, DOMAĆINA-KLUB JADRAN I HERCEG NOVI

NAVIJAČI-HULIGANI OBRUKALI VATERPOLO, DOMAĆINA-KLUB JADRAN I HERCEG NOVI

154
0
Podijeli

Foto: Kotor TVUoči bokeljskog derbija koji je sinoć odigran na bazenu Instituta u Igalu, vaterpolisti, stručni štab i vozač ekipe Primorca napadnuti su ispred bazena sat ipo prije početka utakmice.

Tim Primorca napali su navijači domaćina, njih oko pedeset, koji su kombi kotorskog rivala zasuli mermernim pločama, petardama i bakljama, a kako nam je kazao sporstki direktor Primorca, Vedran Milošević, i topovskim udarom. Lakše povrede zadobio je vozač kotorskog kombija Ljubo Milaš, koji se, prema Miloševićem riječima danas osjeća dobro. Veća materijalna šteta pričinjena je na kombiju na kojem su porazbijani prozori.
Ispred bazena u to vrijeme nije bilo ni policije niti obezbjeđenja iako je organizator meča, PVK Jadran uredno obavijestio sve nadležne o održavanju utakmice, kako bi se na vrijeme sprovele mjere bezbjednosti.
Sportski direktor Jadrana, Miloš Mračević u ime kluba izrazio je veliko žaljenje zbog ovog incidenta, podsjećajući da su isto iskustvo i Jadranova ekipa preživjela nekoliko puta u Kotoru.
– Mi smo kao klub u pripremi utakmice odredili sve zakonske radnje vezane za prijavu utakmice, jer je naša obaveza, kao organizatora, da dešavanja na bazenu, podvlačim na bazenu, budu “pokrivena”. Kako sam informisan, policija je obavila uviđaj, i sada je na njima da utvrde šta se konkretno desilo i ko je za sve kriv.
Sa druge strane, sporstki direktor kotorskog Primorca, Vedran Milošević svjestan je činjenice da navijači koriste baklje i petarde i sličan “pribor” tokom navijanja, ali ne i da će on biti upotrebljen na tako nesportski način i u tolikoj mjeri. To je neprijatno iznenađenje koje u Primorcu nisu očekivali. Milošević dodaje da nije siguran ni da li je kamenovanjem kombija Primorca došlo do greške, jer je moguće da su kamenice bile upućene navijčima Primorca, čiji je dolazak bio uredno prijavljen:
– Vjerovatno je u tome problem, ali mi ne možemo preći preko toga. Smatramo da je bila jako loša organizacija, jer Jadranska liga obavezuje pratnju, naročito kad se igraju utakmice u Hrvatskoj i kad se ide preko granice. Propust je ogroman i ogromna greška je napravljena. Pričinjena je i materijalna šteta, a tu je i sigurno i pretrpljeni strah.
Ipak, Milošević ističe da će čitav slučaj morati da se procesuira.
– Mi ne smatramo da je ovo napravljeno ciljano, već smatramo da je napravljen veliki propust za koji neko mora da odgovara. Ko je napravio propust tražićemo da odgovara, jer smatramo da nakon ovoga više nismo sigurni ni na jedom bazenu. Ovo što se desilo mora biti sankcionisano.

Picerija i restoran

Foto: Kotor TV

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code