Početna Sport Ne propustite turnir: Vrhunska košarka za kupovinu sportske opreme djeci u Bijeloj

Ne propustite turnir: Vrhunska košarka za kupovinu sportske opreme djeci u Bijeloj

0

U Sportskom centru Igalo u toku je humanitarni košarkaški turnir veterana, u organizaciji Polino Sporta iz Herceg Novog. Turnir je okupio oko stotinu veterana košarke iz Beograda, Minhena, Beča, Bergena, Londona, Banja Luke, Prištine, kao i grada domaćina.

Cilj turnira je prikupljanje sredstava kojima će biti kupljena sportska oprema za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, kazao nam je jedan od organizatora, Nedžad Sukurica:

„Na turniru je 8 ekipa i oko stotinu učesnika. Finalna utakmica je danas u 18 h i koristim priliku da pozovem sve Novljane da dođu i isprate događaj. Imaće priliku da prisustvuju vrhunskoj košarci, ali i ukoliko mogu i žele, doniraju sredstva kako bi se djeci doma obezbijedila oprema. Djeca će večeras biti sa nama. Tada ćemo im uručiti sportsku opremu, košarkaške, odbojkaške, rukometne i vaterpolo lopte, mreže za stoni tenis, rekete za badminton i slično. Razlog više da dođu je i prisustvo čuvenog Ratka Varge, bivšeg NBA igrača, sa kojim će, ko želi, kasnije moći i da se fotografiše“, istakao  je Sukruica.

Narednih dana očekuju još jednu donaciju koju će uručiti Domu, a to su bove kojima će biti „oivičen“ dio mora ispod plaže Doma:

„Ta donacija, na žalost, ne može biti uručena večeras, jer preduzeće „Sipa“ iz Tivta će je završiti za par dana“, kaže Sukurica.

Uz to, večeras će biti dodijeljene i zahvalnice prijateljima turnira, koji su pomogli organizaciju, kao što je Opština Herceg Novi.

Uz Polino sport iz Meljina, organizator turnira je i KK Otpisani iz Bergena. Ulaz na turnir je slobodan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code