Početna Društvo NE ZABORAVIMO I NE ODBACUJMO STARE

NE ZABORAVIMO I NE ODBACUJMO STARE

0

dom_starih_risanCrveni krst Crne Gore danas obilježava Međunarodni dan starih osoba. To je dobra prilika da se javnost podsjeti na potrebe i probleme sa kojima se stare osobe u Crnoj Gori suočavaju, a ujedno i da se zainteresovani pozovu da se uključe u rješavanje tih problema.

Saradnica za informisanje u Crvenom Krstu Crne Gore Milica Kovačević nam je rekla da će ova organizacija danas biti okrenuta opštoj populaciji u cilju obilježavanja ovog dana ali da neće zaboraviti i korisnike programa za zbrinjavanje starih. “Oko 700 korisnika našeg programa danas će dobiti prigodne poklone: prsluke, majice, satove i slične sitne poklone. S druge strane, naši volonteri će u 14 opština dijeliti sugrađanima informativne flajere, a na vidnim mjestima po gradovima biće izlijepljeni posteri kako bi se javnost obavijestila o obilježavanju ovog dana, i kako bi se ukazalo na probleme sa kojima se susrijeću starije osobe”.

Svaka opštinska jedinica Crvenog Krsta organizovaće posjete starijima u domovima, mjerenje šećera u krvi i slične aktivnosti.

Kako se 2012. godina obilježava kao Godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, Crveni krst Crne Gore će javnosti poslati i poruke na ovu temu, dodaje Kovačevićka.

“Danas ćemo se, prije svega putem medija, potruditi da pošaljemo poruke da je “aktivno starenje” preduslov zdravijeg starenja, i da starije osobe treba da posmatramo kao značajan resurs našeg društva, a ne samo kao korisnike pomoći koje im pruža Crveni krst ili neke druge organizacije”.

U Crvenom krstu Crne Gore smatraju da je ova problematika od izuzetnog značaja za ukupno društvo u Crnoj Gori, pa koriste priliku da zamole sve one koji su u mogućnosti da se pridruže Crvenom krstu u pomoći starijima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code