NEAŽURNI ZAKUPCI OBALE DA ISPUNE OBAVEZE, ILI…

NEAŽURNI ZAKUPCI OBALE DA ISPUNE OBAVEZE, ILI…

163
0
Podijeli

Ovogodišnjim zakupcima plaža i djelova morskog dobra prijeti raskid ugovora sa JP “Morsko dobro”. Ukoliko korisnici kojima ugovor ističe do 31. decembra ne zaključe aneks o produženju ugovora i ne plate pripadajuću naknadu za 2014. godinu, iz “Morskog dobra” će objaviti javni poziv za davanje u zakup svih djelova morskog dobra drugim zainteresovanim korisnicima.

Stoga iz “Morskog dobra” upućuju poziv neažurnim korisnicima da u što kraćem roku izmire svoje obaveze u njihovim prostorijama u Budvi.
Na nedavno održanom sastanku direktora Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i direktora JP „Morsko dobro” Rajka Barovića dogovoreno je potpisivanje Protokola o saradnji. Njime će biti definisalo zajedničko djelovanje prilikom nelegalne gradnje i postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, bez izdatih odobrenja nadležnog organa i plaćenih dažbina po osnovu ugovora sa ovim preduzećem.
Protokol će naročito koristiti u dijelu rješavanja onih pitanja koja su specifična prilikom mogućeg sukoba nadležnosti. Dogovoreno je takođe da će Uprava za inspekcijske poslove i služba kontrole Morskog dobra već od početka sljedeće godine formirati mobilne ekipe i nastupati zajednički na terenu, kako bi se efikasnije izborili sa nepravilnostima iz oblasti sive ekonomije i zašite prostora u primorskim opštinama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code