Početna Društvo Nedjelja Crvenog krsta u čast volontera

Nedjelja Crvenog krsta u čast volontera

0

Svjetski dan Crvenog krsta, 8. maj, ove godine obilježava se u čast volontera Crvenog krsta širom planete. Kako je saopšteno iz CKCG, njima u ovoj i prethodnoj godini, dugujemo posebnu zahvalnost za predanost, istrajnost, ideju i želju, da baš kao što je to nekad činio osnivač Crvenog krsta Anri Dinan, pomognu onima kojima je njihova pomoć i ruka prijateljstva u ovom trenutku, nejneophodnija.

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Herceg Novi 8.maj obilježiće predavanjem za učenike završnih razreda osnovnih škola u Herceg Novom, uz ograničen broj onih koji će prisustvovati predavanju, kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

Predavanja učenicima o značaju i aktivnostima Crvenog krsta održaće stariji volonteri, kazala je Radiju Jadran koordinatorka OOCK Herceg Novi, Mira Krsmanović:

“Učenici će biti upoznati sa nastankom Crvenog krsta koji ove godine obilježava 146. Godina postojanja, zatim o principima, aktivnostima i zadacima Crvenog krsta”, navela je ona.

Od danas do 15.maja trajaće Nedjelja Crvenog krsta, tokom koje će volonteri u Herceg Novom građanima dijeliti zaštitne maske protiv korona virusa:

Foto: Crveni Krst Herceg Novi

“Na taj način nastojimo da podignemo svijest građana o nošenju maski kao prevenciji širenju virusa i smanjenju epidemije”, dodala je ona.

Nedjelja Crvenog krsta biće okončana 15.maja, velikom sabirnom akcijom u tri hiper marketa – VOLI Igalo, HDL Laković Igalo I IDEA Centar:

“Naši volonteri dijeliće brošure i propratni materijal, u dvije smjene od 8 do 13 I od 13 do 17 h, po 4 volontera. Molim sve koji su u mogućnosti da se odazovu humanitarnoj akciji prikupljanja životnim namjernica, koje ćemo distribuirati socijalno ugroženim porodicama, od 20. do 30. maja. Pomoć u donacijama stićiće i iz CKCG, kako bismo opslužili što veći broj građana kojima je pomoć neophodna”, kazala je Krsmanović.

Tradicionalno, za svu djecu koja budu rođena u Nedjelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja, u porodilištu u Bolnici Meljine, obezbijeđeni su poklon bebi paketi.

CKCG: Volonteri tokom pandemije nezaustavljivi

U godini pandemije, volonteri širom svijeta i volonteri i zaposleni Crvenog krsta Crne Gore, pokazali su da su nezaustavljivi u namjeri i volji, da ugrožavajući sebe, ne ugroze drugoga, da iako umorni i željni svojih porodica, ne uskrate drugoga za pomoć humanitarnog, psiho-socijalnog, prijateljskog karaktera, saopštili su iz CKCG.

Foto: Crveni Krst HN

“Nezaustavljivi u ideji da pomognu jednako i čovjeku u samoizolaciji, starijeg, mlađeg, osobu sa invaliditetom, Roma, Egipćanina, tražioca azila, migranta, čovjeka koji je ostao bez posla i onog koji ima neki izvor prihoda, ali nedovoljan. Zato dragi naši volonteri i zaposleni u Crvenom krstu širom Crne Gore, vama čija podrška drugima nije izostala ni u jednom trenutku, vama nezaustavljivima, srećan Dan Crvenog krsta”, poručili su iz CKCG.

Kako dodaju, pokazali su i ovog, kao i prethodnih puta, da priča o jednoj ideji i zaostavšina Anrija Dinana žive i živjeće još dugo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code