Početna Društvo Nedjeljom mogu raditi samo apoteke, kiosci, benzinske pumpe, pijace, štandovi

Nedjeljom mogu raditi samo apoteke, kiosci, benzinske pumpe, pijace, štandovi

9

Amandmanom na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojeg je usvojila Vlada, definisano je ko može raditi nedjeljom i praznicima.

To su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih prozvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi tezge, vitrine i automati izvan pijaca i u pokretnim prodavnicama, prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se oni u kojima se prodaje pretežno jedna vrste robe.

Vlada nije prihvatila amandman Andrije Popovića iz Liberalne partije da sve prodavnice rade tokom sezone.

9 Komentari

 1. Svi ugostiteljski poslovi u nasoj zemlji ima da nastave da rade do sudnjega dana, i da bez slobodnog odmora. To vladu ne zanima dok god ovi isplacuju sve kako treba. Dal iko ima slobodan dan to oni ne misle.
  Polako ali sigurno CG ulazi u zapadni rezim rada, i polako ali sigurno smo sve vise i vise prodani. Namecu nam se tudji ideali, namecu nam se tudja vjerovanja. Polako gubimo svoj identitet kao narod, jos koja generacija i ima svi da zaborave odakle su im djedovi bili, narod svoj ima da se smije samome sbi za 10 godina jer nece ni znati odakle su im preci bili. Sve je to smisljeno s zapadnjacke politike koji kontrolisu ljude na politickoj sceni pa i samog predjednika. Nista nije za dzabe. Sve se placa sa kamatom. Zato i ne pricaju neki sa rodjenom rodbinom iz srbije, sad smo odjednom drugi narod, jos malo pa ce i primorije da se odvoji od ostatka CG pa ako nas ko bude pitao ko si ti,odakle si,koji su ti preci bili, niko nece znati nista. E to je onda za njih prava pobjeda.

  13
  6
 2. Ajde sad nabrojite ko to ne radi nedeljom i praznikom pošto ste sve obuhvatili.
  Ja se pitam ko i kako donosi ovakve uredbe i zakone i imali dodira sa normalnim i realnim životom.

  64
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code