Početna Sport (Ne)izvjesno: Novljanin Slobodan Subotić trener najtrofejnijeg crnogorskog košarkaškog kluba

(Ne)izvjesno: Novljanin Slobodan Subotić trener najtrofejnijeg crnogorskog košarkaškog kluba

10

Iskusni košarkaški trenerski strateg iz Herceg Novog, Slobodan Subotić, mogao bi uskoro trenirati najtrofejniji crnogorski Košarkaški klub Budućnost Voli. Na to mjesto došao bi nakon Jasmina Repeše i Petra Mijovića.

Foto: CDM

Iako je većina domaćih i regionalnih medija objavila da je uprava kluba postigla dogovor sa Subotićem, iz kluba su oko 23 h kratko saopštili da su pregovori u toku, ali da dogovor još nije postignut. O tome će, kako su rekli, kao i do sada javnost biti blagovremeno obaviještena.

Picerija i restoran

Prema pisanju većine portala, popularni Piksi bi se eventualnim dolaskom u KK Budućnost Voli ujedno „vratio“ u ABA ligu poslije dvije godine – 2017. godine je bio kratko trener Cibone, a u međuvremenu je radio kao selektor Libana.

Osim toga, Piksijev trenerski CV je koloritan: nakon igračke karijere (11 godina u Olimpiji, sedam u Arisu) kao trener je počeo da radi u Iraklisu, a zatim nastavljao: AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, PAOK, Slovenija, Olimpijakos, Aurora, Split, Cedevita, Al Rijadi, Cibona i Liban.

Subotić u karijeri ima Kup Koraća (1997 sa Arisom), dvije titule Grčke sa Panatinaikosom kada je i proglašavan za najboljeg trenera grčke lige (1998, 1999), Superkup Grčke sa Olimpijakosom (2002), dok je libanski ligu osvajao tri puta sa Al Rijadijem.

Prve košarkaške korake, Subotić je kao i većina momaka njegove generacije iz Novog, napravio na Karači i jedan je od najuspješnijih „đaka“ košarkaškog pedagoga i sportske legende Novoga, Radovana Rada Ogurlića.

10 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code