Početna Društvo Nekadašnji radnici Vektra Boke najavili, pa odustali od protesta

Nekadašnji radnici Vektra Boke najavili, pa odustali od protesta

2

NVO Bivši radnici Vektra Boke nijesu održali najavljeni protest u 5 do 12 h ispred hotela Plaža, zbog sprječavanja širenja korona virusa. Sljedeće okupljanje najavili su za naredni utorak, u istom terminu, ali će, kako kažu, pratiti razvoj epidemiološke situacije.

Predsjednik ove NVO, Đorđe Rajak, u ime članova, demantovao je navode izvršnog direktora Vektra Boke Milića Popovića, koje je prošlog utorka dao Radiju Jadran.

Bivši radnici ponovo pozivaju Vladu i Tužilaštvo da u cjelosti ispita privatizaciju HTP Boka i utvrde da li je Vektra Boka ikada postala i bila vlasnik HTP Boka.

On je još jednom ponovio da vlasnik, stečajni sudija i predsjednik Privrednog suda, ne poštuju Plan reorganizacije i ponovio da novac koji su „otuđili putem nezakonite pozajmice, iako su obećali, nijesu vratili na račun Vektra Boke”.

Rajak dalje tvrdi da poslovodstvo Vektra Boke ne radi preko računa, jer se blokada povećava, a potraživanja radnika i dalje su na čekanju.

Objašnjava da u Planu reorganizacije upravo ne postoji dio vezan za radnike, jer ga je ukinuo Ustavni sud – član 55. Zakona o stečaju.

Odgovornost i hipoteka za koju smatraju da je nezakonita nije skinuta, a riječ je, kako navodi, o otprilike 25 miliona eura radi ostvarenja ličnih ili drugih kredita.

Rajak navodi da menadžment Vektra Boke isplate po socijalnom programu neće da uvrsti iako im to pripada po Zakonu i Ustavu, kao i međunarodnim konvencijama kao i drugima koji su dobili po tom osnovu novac u Crnoj Gori.

Njima, kako je kazao, ne treba tekući račun, jer rade van njega, a nezakonito su skinuli 5 miliona eura od prodaje imovine, uporno tvrdi Rajak.

2 Komentari

  1. Dje su sad svi ovi da stanu zajedno sa ovim ljudima i pomognu im da ostvare svoja prava ? Dje su svestena lica da stanu sa ovim ljudima, da im pruze podrsku ? Sta se deaava sa ovim nasim narodom ? Trci se za popovima kao u 15om vijeku kad pozovu u boj, a za ono sto se njih ne tice nema ih da daju podrsku i slicno?
    Nace se sad neko da drzi slovo zabrana okupljanka itd mogu svestena lica za pocetak preko novina da pruze podrsku pa kad mine sve ovo sa virusom i uzivo..
    Ali znate kako ide ona od BG sindikata “svakom svoje du*e milo”.. tako je i sada, njih interesuju samo njihove privilegije.. i ajde da svatim to sli dje je ovaj narod, Katic, opstinari da stanu zajedno sa ovim ljudima, dje su svi bili kad jw trebalo stat ispred vojne bolnice, sts je ovoooo ljudi, kao 15ti vijek majko mila…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code