Početna Izdvojeno Nema Filmskog festivala, određene selekcije biće naknadno prikazane

Nema Filmskog festivala, određene selekcije biće naknadno prikazane

6

Filmski festival Herceg Novi – Monetengro Film Festival  ove godine neće biti održan u standardnom terminu od 1. do 8. avgusta zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane virsuom COVID19. Kako je saopštio Savjet Festivala, interes im je očuvanje zdravlja publike, gostiju i saradnika. Ipak:

Herceg Novi

 

„Selekcije glavnog takmičarskog programa, evropskog  filma u programu Kino Evropa i studentske takmičarske selekcije, koje su pripremili reditelji  i selektori Ivan Bakrač i Dušan Kasalica a odobrio Savjet HNFF, pokušaćemo da prikažemo u povoljnijem trenutku o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti“, navodi se u saopštenju.

FFHN – MFF  svake godine realizuje SE pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Herceg Novi.

6 Komentari

 1. Jedini festival koji se mogao lako održati i po mjerilima NKT je filmski festival. Kula sa 1000 mjesta ima prostor za 500 i više odvojenih gledalaca. Sve ostalo obavlja se likovima i live konekcijama. Evo, Sarajevu će biti. Dakle, u Novom su neznalice, diletanti i namjerni uništivaci ovog festivala. I opet je iza svega politika. Festival ima Montenegro u imenu, većinski je bio finansiran od države, bio je uspjesan do prije 4 godine, sve su to razlozi da ga gradska vlast skloni.

 2. Nazalost,cini mi se da su ovi iz opstine jedva docekali.Oni i ovaj (a i sve druge manifestacije) festival su dva svijeta.Niti znaju o cemu se radi niti ih interesuje.Da je drugacije nasla bi se forma koja ne bi prekinula festival.Ali kome pricati?

  9
  4
 3. U načinu na koji je tekst napisan ogleda se sva nesposobnost i nezainteresovanost većine uključenih u ovaj projekat. Ovakvo saopštenje je sramota.

  8
  4
 4. Bitno je da su najkvalitetniji dio programa, sekciju dokumentarnog filma, ukinuli. Iz proste nesposobnosti, uz sve one bajke da će Festival dokumentarnog filma održati posebno.

  12
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code