Nema karata u slobodnoj prodaji za prvi „Mimozin” maskenbal

Nema karata u slobodnoj prodaji za prvi „Mimozin” maskenbal

34
Podijeli

Iako je „na mala vrata” najavljena 24. januara, samo tri dana kasnije, otkazana je prodaja karata za prvi veliki maskenbal Praznika mimoze, u Institutu Igalo, 2. februara.

Direkcija festivala oglasila se samo preko zvanične Fb stranice na kojoj je obavijestila da će prodaja karata početi od danas, po cijeni od 10 eura. Zvaničnog saopštenja za medije nije bilo. Na isti način, iz Direkcije su juče obavijestili da prodaje neće biti “zbog velikog interesovanja agencija iz regiona“.

Picerija i restoran

Tako će mnogi Novljani, koji su tradicionalno najviše zainteresovani za najmasovniji i najposjećeniji maškarani bal, biti uskraćeni za kartu. Doduše mogu učestvovati, ali maskirani, besplatno.

Međutim, Novljani imaju mogućnost da kao gosti učestvuju na preostala 3 maskenbala.

Prema internom dogovoru između „domaćina“ maskenbala, Instituta Dr Simo Milošević, koji ustupa restoransku salu sa preko 600 operativnih mjesta i Direkcije festivala, dio karata, u prosjeku oko 200, dodjeljuju se Institutu za prodaju gostima hotela. Ostatak je na JUK Herceg Festu, koji treba da ih „rasporedi“ zvanicama, sponzorima, predstavnicima gradova pobratima, diplomatskog kora, Vlade, lokalne uprave i na kraju za Novljane.

Radio Jadran kontaktirao je izvršnog producenta, JUK Herceg Fest, ali još detaljnije informacije nijesmo dobili.

Podsjetićemo da je nedavno u razgovoru za Radio Jadran, direktorica Herceg Festa, Gordana Porobić Krcunović istakla da je cilj Praznika da „privuče turiste iz regiona, a ne da to bude zabava za domaće“.

U svakom slučaju, za očekivati je objašnjenje i na press konferenciji, koji su organizatori najavili dan pred početak Praznika.

U međuvremenu, Karavan 50. Praznika mimoze otputovao je na posljednji trodnevni abrum u Sloveniju, gdje će posjetiti Kranj, Novo Mesto i Ljubljanu.

34 Komentari

 1. Koaliciji 2017-2019 ne trebaju maske. Podjelice karte svojima. E moji NOVLJANI i to za 50 – tu godisnjicu…… Nemojte, NEMOJMO ni na 2 pa 3 pa 4 bal! Vidjece se ko da iole malo nase. Svuda protesti protiv vlasti: zuti prsluci, 1-5 miliona, Mađarska,…. AJMO NOVLJANKE NOVLJANI BOJKOTUJMO OvOGODISNJE BALOVE U INSTITUTU S.M.(koalicija 2017-2019 nije ni rijec progovorila Rakcevicevoj kupovini za 10 milijona=SRAMOTA).

  26
  6
 2. Poslije ovakve izjave,vjerujem da ce Gordana Porobic postovati istu i nece prisustvovati maskenbalu.To bi bar donekle ublazilo ovakvu nakaradnu izjavu.

  41
  4
  • Pa jesmo. Glasali smo da budemo gradjani drugog reda. I samo da se zna da je prije dvije i tri godine na blagajni uvijek bilo bar stotinjak i vise karata i da je tada ukinut ruzni obicaj da nema karata za Novljane stali bi i opstinari i gradovi prijatelji i oni sa kupljenim kartama . Nije se bahatilo i opstini davalo za strine i tetke niti je TO uzimala kufere karata. Sve se moze kad se umije i kad ima neko doma.

   28
   3
 3. Eto imam neke prijatelje koji me iz godine u godinu prozivaju da ih ne zovem za maskembal tako da cu sad odma da im link posaljem da vide i zasto.
  Nemoze se od opstinarskih …… i ostale…… vise zivjet.

  Uspjesi ove vlasti :
  – Zaposlili ne zna se broja svojih partijskih (vecinom lezilebovica) u sve opstiske strukture
  – Poskupili Vodu (misteriozno odrzavanje satova)
  – Poskupili smece ( duplo ) a grad nikad prljaviji
  – Poskupili porez na nepokretnost
  – Srusili svako drvo i palmu koju su mogli (osim sastanaka radne grupe koja treba da oformi radnu grupu koja ce formirat radnu grupu za zastitu palmi)
  Svo koji nisu gore pomenuti lezilebovici zaposljeni po partijskoj duznosti a glasaju ove opet, treba odma po izlasku sa biralista do prve prodavnice po banane jer su pravi majmuni.

  39
  6
 4. Novljani budimo organizovani, ne budimo piz…
  Organizujmo protes i ne dajmo im uopste maskenbal
  Kad ne mozemo mi ne moraju ni oni ni opstinari ni ostala svita

  26
  4
 5. Mozda bi mogli napraviti dva istovjetna programa, jedan za mjestane, a drugi za “specijalne” goste. Sramota je da to bude “VIP” dogadjaj.

  29
  2
   • Po kojim komentarima da citam? Ne trebaju mi nikakvi komentari, dovoljno je da udjem da pogledam slike sa maskenbala, sve iste face, ili ako se promijenila vlast, onda drugi na istim funkcijama. Dakle, opstina&company.

    16
    5
  • Tako je skroz si u pravu
   Nije se moglo nikad od opstinara i Institutovih radnika i njihove dijece. Koja god vlast da dodje bice isto. Koje smo mi selo

 6. Opštinarima treba naplatiti karte, kao i svim ostalim građanima.
  Na osnovu čega ih oni vječito dobijaju džabe?
  Kad bi gospoda opštinari plaćali karte, ne bi ih ni bilo na maskenbalima, atmosfera bi bila veselija, a prihodi mnogo veći.
  Nego navikli su oni decenijama sve za džabe, karte, parking po gradu, …
  Sad bi teško promijenili navika, a i neka ih kad se mi koji ih plaćamo ne bunimo.

  45
  2
 7. Prvi korak pa skandal.. Opet kao u vrijeme propasti Mimoze. Zatvoreni maskenbali. NIkakve agencijee. Opstina pootimala sve. Dobro ste krenuli, strucnjaci.

  49
  4
 8. Sram vas i stid bilo! Pi! Čus nije cilj da okupi domaće nego strane goste. OVO JE BRUKA I SRAMOTA ZA GRAD!
  Šta smo mi mještani, budale? I jesmo… Ovo je za bojkot kompletnog praznika
  Neću da dolazim, 1e da ostavim u Hn, NIKAD VIŠE!!!

  44
  9
  • Ja vec decenijama ne ostavljam ni centa u H. Novi. Najskuplji grad u Cg. Po hranu idem u bratsku Hercegivinu, a po garderobu i obucu u bratsku Srbiju. Pa sve to puta 7 clanova porodice. Isplati se i put i trgovina, bar sam oko stotinak evra u plusu. Npr. zenska torba koja tamo negdje kosta 10€,kod nas je, po buticima, ista takva 40-50€.Pa ko voli nek izvoli i dobro razmisli dje kupuje.

   5
   4
  • Pa nije prije dvije i tri godine bio je veliki broj karata za domace po cijeni od 5 e. Ideja je bila da se maskembali otvore prema gtadu . Gosti se podrazumijevaju. Ova ditektorka ne zna ni sta radi ni sta govori.

   28
   5

Ostavite komentar

*

code