Početna Oko nas Tivat Nema nedodirljivih: Porušeni prvi nelegalni objekti na trasi Lungo mare staze u...

Nema nedodirljivih: Porušeni prvi nelegalni objekti na trasi Lungo mare staze u Krašićima

5

Uklonjene su tri nelegalne ponte i pergola i očišćena prva dionica trase od 400 metara budućeg obalnog šetališta u Krašićima. Izvršeno je tako rješenje nadležnih inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma i nastavljena izgradnja šetališta „Lungo mare“, saopšteno je iz službe predsjednika Opštine Tivat.

Intervenciji su prisustvovali menadžer Opštine Tivat, Marko Petričević i urbanistički inspektor, Vladan Juretić, a radove izvodi kompanija Artek doo iz Podgorice.

Rušenje potpornih zidova i dijela bazena koji zadire u trasu odloženo je iz proceduralnih razloga za narednih nekoliko dana.

– Počela je demontaža. Na jednom problematičnom dijelu trase nije došlo do izvršenja iz proceduralnih razloga. Osnovni sud u Kotoru donio je rješenje o zabrani administrativnog izvršenja rješenja o rušenju za šta nije bio nadležan i moraće da stavi van snage to rješenje. Ovdje isključivo nadležna inspekcija Ministarstva donosi rješenja i za njih je nadležan isključivo Upravni sud. Koliko danas Opština Tivat će se, ovim povodom, obratiti predsjedniku Osnovnog suda Branku Vučkoviću. Trasa će biti rašćišćena od nelegalnog parternog uređenja u narednim danima. Bitno je da je došlo do prvih koraka, da je srušena psihološka barijera, da nema nedodirljivih i da će svi snositi posljedice. Nadležni organi će dalje preduzimati zakonom predviđene korake u kažnjavanju za nanošenje štete na državnoj imovini – izjavio je Petričević.

Na oko 400 metara prve faze šetališta „Lungo mare“ ima oko 15 parcela koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja.

Izgradnja prve faze „Lungo mare“ u Krašićima počela je u ponedjeljak, 5. novembra. Riječ je o prvoj fazi izgradnje lungo mare staze od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura, koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“.

Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.

5 Komentari

  • zasto bi ga rusili ? Cedo ce ostaviti setaliste ispod hotela ali ne znam kako ce se do tog setalista proci uzurpaciom obale od pojedinih mjestana !!
   Sa dva mula je pregradio prolaz a sad se najvise buni zbog cedovog hotela.

   5
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code