Početna Društvo NEMA OTPREMNINE ZA 196 BIVŠIH PRIPADNIKA VOJSKE CRNE GORE U MELJINAMA

NEMA OTPREMNINE ZA 196 BIVŠIH PRIPADNIKA VOJSKE CRNE GORE U MELJINAMA

0

vojskacgOsnovni sud u Podgorici donio je presudu kojom se odbija tužba bivših pripadnika Vojske Crne Gore iz Centra vojno-medicinskih ustanova “Meljine” u sporu protiv Ministarstva odbrane – saopštavaju iz tog Ministarstva.

Bivši pripadnici VCG, njih 196, tražili su isplatu otpremnine zbog prestanka radnog odnosa u Vojsci Crne Gore, u ukupnom iznosu od 1.121.555 eura.

Picerija i restoran

Sud je odbio kao neosnovan njihov tužbeni zahtjev. Pozvao se na  zakonske odredbe, kao i činjenicu da su svi tužioci dali saglasnost da ih  preuzme novi poslodavac, Opšta privatna bolnica Meljine, što među strankama nije bilo sporno.

Priroda i cilj otpremnine je da se zaposleni, kojem je prestao radni odnos bez njegove krivice, materijalno obezbijedi dok ne nađe novo zaposlenje, što je tužiocima obezbijeđeno, navode, pored ostalog, iz Ministarstva odbrane.

Dakle, i pored činjenice da je tužiocima – bivšim pripadnicima Vojske Crne Gore, prestala služba u Vojsci, njima nije prestao radni odnos, već ih je preuzeo novi vlasnik, čime je obezbijeđen kontinuitet rada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code