Početna Društvo Nema predizbornog zapošljavanja u Srednjoj školi i Vrtiću u Herceg Novom

Nema predizbornog zapošljavanja u Srednjoj školi i Vrtiću u Herceg Novom

6

U JUSMŠ Ivan Goran Kovačić od dana raspisivanja izbora u Herceg Novom do dana kontrole koju su 6. aprila u školi sproveli službenici nadzora Agencije za sprječavanje korupcije nije bilo zapošljavanja niti angažovanja ni po jednom osnovu.

Kako se navodi u zapisniku o izvršenoj kontroli, škola je 10. marta raspisala konkurs za 15 lica koji je bio otvoren do 27. marta, ali nije bilo prijavljenih kandidata. Na dan kontrole, konstatovano je da je u školi uposleno 87 lica, od čega 74 na neodređeno, 13 na određeno.

Njih 8 angažovano je po ugovorima o dopunskom radu, 5 za dopunu norme iz drugih škola i dva po programu stručnog osposobljavanja – pripravnici. Svi oni zaposleni su prije 10. marta, odnosno prije raspisivanja izbora.

Konstatovano je i da se u školi poštuje zabrana angažovanja u toku radnog vremena na aktivnostima izborne kampanje javnim funkcionerima i zaposlenima.

U Vrtiću 119 zaposlenih, bez novoprimljenih

U JPU Naša radost od dana raspisivanja lokalnih izbora u Herceg Novom do 6. aprila, nije bilo zapošljavanja niti angažovanja ni po jednom osnovu, konstatovano je u Agenciji za sprječavanje korupcije.

Službenici Agencije su i ovu kontrolu obavili radi sprovođenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izborne kampanje.

Kako se navodi na dan kontrole, u vrtiću je bilo zaposleno 119 lica, od toga 103 na neodređeno dok je 8 lica zaposleno na određeno i 8 lica koja rade kao zamjena.

Obavljen je uvid i u spisak zaposlenih i spisak zaposlenih za isplatu zarada, prema kojima je konstatovano da je u februaru bio zaposlen 121 izvršilac, a u martu 119.

6 Komentari

  1. Kako je moguce da grb Gimnazije Ivan Goran Kovacic u Herceg Novom koristi elemente starog prevazidjenog grba Herceg Novog? Pa to je skandalozno! Gde su grifoni da cuvaju i djake i profesore? Zahtevam da se pod hitno ispravi taj veliki propust. Usput, da li je i Ivan Goran Kovacic bio Srbin da mu je monogram na grbu napisan cirilicom? Vidim da je sluzbeni sajt gimnazije na latinici pa to nekako odudara i mnogo strci.

    5
    14
  2. Normalno da nema kad su jos uvijek na celu svih novskih skola DPS kadrovi. Ko ce biti siguran u njihovo obecanje. Nego, je li tacno da DPS-sovci nalaze utociste u Novskoj a ovi ih objerucke primaju?

    24
    8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code