NEMA RASPOREDA RESTRIKCIJA VODE I INFORMACIJE KADA ĆE VODA PREKO STANICE KULA...

NEMA RASPOREDA RESTRIKCIJA VODE I INFORMACIJE KADA ĆE VODA PREKO STANICE KULA STIĆI NOVOM

125
0
Podijeli

Iako su bili dužni da stanovnike Herceg Novog na vrijeme obavjeste o restrikcijama u vodosnabdijevanju nakon što je EPCG isključila s mreže pumpnu stanicu Kanli Kula, to iz „Vodovoda” nijesu uradili.

Kratko i šturo obavještenje iz preduzeća, bez detaljnog načina, kako će funkcionisati vodosnabdijevanje narednih dana, nalazi se na njihovom sajtu:
“Obavještavamo potrošace da uslijed isključenja sa elektro mreže pumpne stanice “Kula” može doći do otežanog vodosnabdijevanja potrošaca koji se snabdijevaju iz rezervoara “Španjola”, “Podi” i “Bajer 2″”.
Nema ni objašnjenja niti najave kako će vratiti u sistem ovu stanicu, preko koje se snabdjeva preko 1000 potrošača. Zbog duga Vodovda za utrošenu eletkričnu energiju od 837.000 eura i više bezuspješnih pokušaja da se on izmiri EPCG se odlučila na mjeru kojom ustvari kažnjava potrošače – građane Herceg Novog.
Tokom noći se isključuju i drugi dijelovi Novoga sa mreže, kako bi se mogli puniti bazeni sa vodom da bi se koliko toliko tokom dana održavalo vodosnabdijevanje grada.
Osim ovog gorućeg problema, konstanti su i kvarovi na vodovodnoj mreži, kao što je to juče osam sati bilo na Gomili. Danas problem u snabdijevanju vodom imaju i potoršači na rivijeri.
U „Vodvodu” se nadaju namirivanju duga preko potraživanja koja imaju sa Vojskom Crne Gore, kao i prodajom objekta “Amerika” na Belavisiti. No, v.d. direktora Zoran Šabanović i ovoga puta ne propušta priliku da nekim medijima kaže kako isključenje struje ovom preduzeću predstavlja političku odluku i ima veze sa predstojećim izborom predsjednika opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code