Nema razumijevanja za nevolje penzionera, prioritet otvaranje narodne kuhinje u Novom

Nema razumijevanja za nevolje penzionera, prioritet otvaranje narodne kuhinje u Novom

6
Podijeli

Odsustvo međugeneracijske solidarnosti je velika prepreka u rješavanju brojnih problema sa kojima se suočavaju penzioneri, čulo se na Skupštini Mjesnog udruženja penzionera Herceg Novi.

Posljednjih 15 godina na čelnim mjestima u Opštini su oni koji nemaju razumijevanja za muke i nevolje ljudi trećeg doba, za ljude koji su do skora bili nosioci kulture i ekonomskog razvoja grada, smatra predsjednik Mjesnog udruženja Herceg Novi, Velisav Mića Knežević.

Picerija i restoran

Potrebno je vratiti dostojanstvo penzionerima i podići životni standard koji sve više opada. Stoga će iz Mjesnog udruženja tražiti veću humanitarnu pomoć koja je trenutno minimalna, samo 6 000 eura na 1 700 penzionera.

Prioritet je otvaranje Narodne kuhinje, sa mogućnošću služenja 100 obroka dnevno i obezbjeđivanje prostorija za Banku hrane za socijalno najugroženije penzionere.

Najavlili su da će se u narednoj godini zalagati da liječenje u Institutu Dr Simo Milošević bude besplatno za najteže reumatske slučajeve i da se ljekarska uvjerenja izdaju besplatno, ili uz minimalnu participaciju.

Knežević je pokrenuo i inicijativu za participaciju Opštine u troškovima sahrane i objezbjeđivanju grobnih mjesta za penzionere.

– Tražićemo da nam Opština omogući 3-4 grobna mjesta godišnje, jer svi smo svjedoci slučajeva kada su divni ljudi, koji su cijeli život proveli u Herceg Novom sahranjivani na tzv.  “pasjim grobljima” gdje nema ni prilaznog puta, sa ogradama zaraslim u draču – ističe Knežević.

Skupštini je prisustvovalo 20 članova, zajedno sa predsjednikom Opštinskog udruženja penzionera Aleksom Radulovićem i predsjednikom Mjesnog udruženja Igalo, Fuadom Agićem.

6 Komentari

 1. Gospodine Nvo,očito da niste prisustvovali sjednici ,pa proizvoljno iznosite podatke.Sve to što ste vi nabrojali rečeno je i ujedno bili zahvalni Supštini grada da ima malo razumjevanja za to doba.Neupitno je da za sve ove god .nije se našao prostor za njih,kao što to inaju manje više svi gradovi u Crnoj Gori.osim toga 50 autob.karata na 6500 penzionera je katastrofa,raspitajte se malo kako se to radi uBiH Srbiju Hrvatsku.

  7
  1
 2. Gospoda napisu papir i citaju….a ne komuniciraju medju sobom?!
  Ko placa autobuske karte?!
  Ko vam placa prostor u gradu?!
  Ko placa dodatno 5000e?!
  Ko placa gerunto domacice?!
  Ko mjesnim udruzenjima pomaze, daje prostor, sufinansira?!
  Da li mozda znate??!!

  6
  2

Ostavite komentar

*

code