Nema više info tabli kroz Stari grad, biće vraćene kad zadovolje konzervatorske...

Nema više info tabli kroz Stari grad, biće vraćene kad zadovolje konzervatorske principe

3
Podijeli

Turističke info table koje su početkom januara postavili aktivisti NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice na 6 lokacija u Herceg Novom, uklonjene su dok se na njima ne izmijene sporni nedostaci.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara dala je početkom marta negativno mišljenje. U Sekretarijatu za komunalne djelatnosti, ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine su nam ranije kazali da su zato sa konzervatorskog stanovišta, table neprihvatljive. Jer, nedostaci su sadržani u tekstualnim prikazma istorije grada, ilustracijama i dizajnu i neusklađeni sa konzervatorskim principima.

Picerija i restoran

Mišljenje Uprave zatražili su iz lokalnog Sekretarijata, a table će, kako nam je potvrdio sekretar Aleksandar Kovačević, ponovo biti postavljene, čim se naprave neophodne korekcije.

Podsjetićemo, Komunalna policija je početkom januara tada NN licu naložila uklanjanje tabli sa 6 lokacija. Međutim, u međuvremenu NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice saopštila je da im je dozvole za postavljanje tabli izdalo ranije rukovodstvo Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju. Nakon toga, novi tim Sekretarijata zatražio je konzervatorske uslove, kao i dozvolu Uprave za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora.

U međuvremenu, NVO Centar za inicijative uložila je žalbu na rješenje Komunalne policije o uklanjanju 6 turističkih info tabli.

3 Komentari

  1. Table su bile super , ja sam pomislio sa je nasa To postavila pa sam se odusevio. Sad sam siguran da vise nikada nece biti postavljene, nama padaju mostovi, urusavaju se tvrdave, zaduzbine propadaju, ne vidim nista dobro, a sve su se partije izredale na vlasti.. a narod i dalje glasa? Vrlo cudno , sigurno su zadovoljni !

    8
    4

Ostavite komentar

*

code