Nema zabrane gradnje za šest investitora

Nema zabrane gradnje za šest investitora

6547
23
Podijeli

Zabrana izvođenja građevinskih radova na teritoriji opštine Herceg Novi od juče je na snazi, a trajaće do 15. septembra.

Ipak, za 6 investitora, za koje je procijenjeno da razvijaju projekte od važnosti za grad ili državu, izdato je odobrenje o izvođenju spoljnjih ili unutrašnjih radova, i tokom zabrane gradnje.

Picerija i restoran

Ovakvu dozvolu prva je dobila kompanija Azmont Investmnets, koja će i tokom ljeta moći da izvodi spoljne i unutrašnje radove na gradilištu u Kumboru. Kompanija Imperio Holdings Limited, koja u Meljinama gradi hotelski kompleks Lazure, takođe će radove moći da izvodi tokom sezone.

Kompanija Politropus Alternative, ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, koja na lokaciji Žager gradi hotel, dobila je dozvolu za izvođenje unutrašnjih radova, u trajanju od 30 dana od dana zabrane.

Odobrenje za izvođenje unutrašnjih radova na 15 dana od dana zabrane, dobile su: kompanija Coning koja gradi u Meljinama i Đenovićima kod crkve, Superior koja takođe gradi u Đenovićima, kao i Radovan Marinović koji gradi benzinsku pumpu na Toploj.

Prema riječima načelnika Komunalne policije, Ranka Konjevića, ukoliko investirori budu zahtijevali da im se dozvole produže, a prethodno ne naprave prekršaje u izvođenju radova, dozvole im nakon isteka, mogu ponovo biti produžene.

Podsjetićemo, lokalna uprava ranije je definisala dvije građevinske zone – prva zona, ispod magistrale, obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora.

Druga građevinska zona obuhvata prostor 200 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

23 Komentari

 1. Komsiski gledano ko god je izlivao mulo na Meljinama mogao je to i ranije, ne da cekaju zadnji momenat. Realno gledano i nema toliko kupaca da je nekome smetao. Sad kako je to uradio necu sudit, gore ne moze biti nego sto je bilo. Trebali bi se mi vise zabrinut kakva nam je voda na maltene jedinoj plazi sto nam je ostala. Od nasipanja ko u rijecinu da se kupamo.
  3  1
 2. SUPER OVAKO SE DOČEKUJE SEZONA I TURISTI! JAOK NAM I JES! KAŽU RAZVIJAJU PROJEKTE OD VAŽNOSTI. NIKAKVE KORISTI MI GRAĐANI OD TOGA NEĆEMO IMATI KAO NI TIVĆANI OD PORTO MONTENEGRA. ŽIVI BILI PA VIDJELI!
  21  4
 3. Odnekud se uspostavilo u novinama da su turizam i građevinarstvo neviđeni neprijatelji. Pravi neprijatelj turizma su vijesti iz ubavog nam grada, koje se odnose na raskopane puteve, nezavršenu kanalizaciju i nestašicu vode. Kakva je to vijest, pa da je i Afrika u pitanju, da je došla voda?! Za građevinare treba u sezoni ista pravila kao za muziku: nema posla prije 9 ujutro, za vrijeme popodnevnog odmora 14-17 i iza 19,00, uz nivo buke 60 decibela, ili koliko god, na zidu najbliže kuće (za muziku je dozvola do 1 po ponoći i 60 decibela na zidu najbliže kuće). I svi zadovoljni! Usput, u ovoj grani privrede već desetak godina neto zarada investitora je vrlo tanka, kako god bruto izgledalo dobro.
  17  2
 4. Sredjuje vlasnik parcele ciji je kompletan plac,prije svega da napomenem,pa i plaze ciji plac izlazi na more!!
  u najavi je hotel posle sezone da se radi, sredio je ono ruglo od mula iz kojeg su virile armaturne zice, otvorice se prelijepa plaža za ovu godinu, plus za cijelo Meljine,pa i Herceg Novi!!! sve pohvale,
  P.S: i ovako se za 15 dana sve zavrsava,

  pozdrav
  mjesna zajednica Meljine
  16  6
 5. Da li to znaci da krusovi kamioni i dalje mogu pravit guzvu od meljina do sitnice i uz savinu jer su mu kamenolomi na mokrine sto je vise od 200 m vazdusne visine
  13  5
 6. Tacno je da se sredjuje prostor spod Lalovine, ali i to je bolje u odnosu na onu dzunglu koja je tu bila i ruglo od mula , koje je sad pristojno.
  10  4
 7. Kaze “6 investitora, za koje je procijenjeno da razvijaju projekte od važnosti za grad ili državu, izdato je odobrenje o izvođenju spoljnjih ili unutrašnjih radova, i tokom zabrane gradnje” e jadne li i drzave i grada ako im je benzinska pumpa projekat od vaznsosti.
  32  5
 8. U zadnjih 20 i vise godina mi konstantno unistavamo svoj grad.Zar ne postoji niko u lokalnoj vlasti ko iskreno voli svoj grad?Nije sve valjda u parama i funkcijama?
  17  3
 9. Trenutno je u gradu 11% više turista nego prošle godine. Većina komentara jednostavno ne odgovaraju realnom stanju stvari i predstavljaju plod ličnih frustracija.
  7  8
 10. Zamisli drzis samoposlugu. I dva mjeseca sezone ti kazu – obustavi rad, jer je zona, a tvoji klijenti zauzese cijeli parking, koji nam u sezoni treba za turiste…

  Gospodo, gradjevina (kontrolisana) donosi vise novca od turizma ili makar jednako, kroz poreze, trgovinu, industriju, direktno i posredno.
  I nije nuzno vezana za kriminal.
  7  13
 11. @Jovo
  Ovo je odluka izlazece vlasti … ako ces vec da napadas, bar napadaj na pravu adresu.
  Ali ne, sad kad vidis cija je odluka onda se menja ploca … onda je dobra odluka 🙂
  10  4
 12. Ko betonira mulo 16.og u pidne u Meljne isod Lalovone sto je drzso Bojanic. Nema inspejcije da tazstavi radive. Ovi komunslci samo kruze u centru.
  19  5
 13. Ovo je pravi način mita i korupcije.Niste ni krenuli a već sumnja na prvom koraku.
  Šta reče Bigović; slušat če kritike naroda.
  Pa evo Gos.Bigoviću -Buka u Igalu i sinoć u Twinsu, da su se gosti jutros spakovali i pravac Dubrovnik.Norvežanin na odlasku kaže da ovo nije NORMALNO (ovolika jaka muzika).
  Da vidimo snagu nove vlasti.
  40  4
 14. kad ste pustili ovu 6 icu onda dozvolite i ostalim ,dajte imenom i prezimenom ko je dao dozvolu i potpisao da jednom zauvijek znamo ko su ti koji brane ,,narodni interes,,.Nikad naprijed zbog par mocnika i korupcionasa isti su i pozicija i opozicija sve rade u talu .Omladino HN bijezite iz ove l***** opstine ovdje nema perspektive samo za politicke podobne i poltrone .Katicu jeli vam i ovo ostalo u AMANET kao kolektor.
  28  5
 15. Mogu li bar da popisno ograde gradilišta. Na primjer ovaj u Bijeloj kod Žagera stavio neku armaturu i na gradilištu nema nikada više od 20 radnika. što bar u sezoni ne stavi zeleno platno zbog turista ako ne zbog mještana.
  Ovaj rus u Meljinama je uzuršpirao obje plaže i zapadnu ( uzeo u zakup od Labana !!!) i ovu istočnu do rijeke i to je sve van zone LAZARETA i nema kupanja.
  Bojim se da sve radimo da turista bude što manje. Evo komunalci tek sada kose travu pored magistrale a 16ti je jun.
  Je li g.KATIĆ obišao gradiliošta i gradske ulice kako je obećao.
  24  5
 16. Bravo! Ocerajte sve turiste za sitni sicar. 3.14
  Ima li iko razuman da razmislja o turizmu u ovom gradu?
  Napisite bar imenom ko je donio ovu odluku da narod zna!
  44  14

Ostavite komentar

*

code