NEMA ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU SILOSA U ZELENICI

NEMA ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU SILOSA U ZELENICI

217
0
Podijeli

Prvo ročište za prodaju silosa za pretovar cementa u Zelenici juče nije uspjelo, pa će procjenjena vrijednost od 1,3 miliona eura biti smanjena za 50 %, a novo ročište za prodaju biće zakazano za 15 do 30 dana.

Italijansko-podgorička kompanija “Euro-cem”, u čijem vlasništvu su silosi, da bi namirila štetu na vozilima parkiranim u krugu preduzeća PKB u Zelenici, presudom Osnovnog suda u Herceg Novom, silose prodaje kao pokretnu imovinu – potvrdio je za Radio Jadran pravni zastupnik 31. oštećenog vlasnika, advokat Vukašin Šimrak. Prije nekoliko godina prilikom postavljanja i farbanja silosa došlo je do oštećenja na privatnim i službenim vozilima koja su bila parkirana u neposrednoj blizini objekta PKB-a.
Tada su vlsnici pokrenuli tužbu za nadoknadu štete i po okončanju spora u korist tužilaca, firma Eurocem uplatila je određenu svotu. Sa računa im je odmah skinuto 14 hiljada eura za nadoknadu štete, a nakon toga sredstava više nije bilo, pa je postupak ponovo pokrenut. Pojedinačno oko 60.000 eura treba isplatiti svakom oštećenom – kaže Šimrak.
Da li bi u slučaju uspješne prodaje silosa za pretovar cementa, potencijalni novi vlasnik pokrenuo rad ovog objekta, sada je nepoznato, ali silosi se prodaju kao pokretna imovina, pa stoga postoji mogućnosti da oni negdje budu i dislocirani.
Hoće li na ovaj po malo bizaran način biti riješen jedan od najvećih problema sa kojim su se građani Novoga suočavali od 2004. godine, kada su silosi bili izgrađeni? Mjesecima je Zelenika u to vrijeme bila blokirana, prikupljeno je oko 10.000 potpisa protiv silosa, a i građani su se na raferendumu 2008. godine izjasnili da nisu za ovakav objekat u njihovom okruženju. Čak je zahvaljujući silosima na izborima dotadašnja vlast, slična partijskom sastavu današnjoj, opstala i utvrdila svoje pozicije, priodobivši volju građana protiv sislosa. Premda je i opozicija bila protiv.
No, silosi nikada nisu bili u funkciji i cement nije pretovaran u Luci Zelenika. Interesantno je da je Eurocem najavljivao početak rada silosa još u martu 2008 godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code