Početna Sport Nemanja Mikulić najuspješniji sportista, Jadran najbolji klub Herceg Novog za 2019. godinu

Nemanja Mikulić najuspješniji sportista, Jadran najbolji klub Herceg Novog za 2019. godinu

2

Član Karate kluba „Bijela“, Nemanja Mikulić, najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2019. godinu. Mladi novski karatista je uspjesima u prošloj godini zavrijedio ovo priznanje – osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Čileu u kategoriji kadeta i na Balkanskom prvenestvu u Sloveniji u juniorskoj kategoriji, kao kadet osvojio je i prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Umagu, a kao junior prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Veneciji, prvak je Crne Gore i osvajač još 15 medalja na prošlogodišnjim regionalnim takmičenjima, od kojih su deset zlatne, saopšteno je iz press službe Opštine.

U kategoriji najuspješnijih sportista priznanja će dobiti i: Đuro Radović, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Anđela Antunović (plivanje), Jovana Savković (košarka), Dilan Prašović (boks), Bojan Vulović (karate), Bogdan Seratlić (boćanje), Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov), Filip Radulović (stoni tenis), Jelena Tomašević (triatlon), Nikola Perišić (streljaštvo) i Miomir Savić (šah).

Najuspješniji novski kolektiv je Plivački-vatepolo klub Jadran Carine.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladimiru Gojkoviću, treneru Jadrana u prvom dijelu sezone i selektoru seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Za ambasadora novskog sporta u inostranstvu, odnosno najboljeg novskog sportistu koji brani boje kluba van grada, izabran je vaterpolista Miloš Šćepanović, koji je trenutno član francuskog Marseja.

Sportski radnik godine je Ranko Boca, osnivač Stonoteniskog kluba Novi.

Nagradu za životno djelo dobio je Fuad Agić (Fudbalski klub Igalo), a posthumno priznanje pripalo je bokserskom radniku Fehmiju Huseniju.

Plakete će biti uručene Fudbalskom klubu Igalo povodom 90 godina postojanja, Aleksandru Matkoviću za doprinos razvoju fudbala u Zelenici i Vaterpolo klubu Kumbor koji je amaterski prvak Crne Gore.

Priznanja će biti uručena i perspektivnim sportistima, mladim nadama za koje se smatra da predstavljaju budućnost sporta u našem gradu.

Odluku o nagradama donio je žiri za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta, koji čine aktivni sportski novinari i sekretar za društvene djelatnosti i sport, a na osnovu postignutih rezultata u 2019. godini. Nagrade i plakete izabranim sportistima biće uručene u 18. februara, na svečanosti u Dvorani Park.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code